autor:

Fara foto

» » , Prajituri, Retete de post

Prajitura de post, cu suc de rosii

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 mai 2016

Ingrediente
Pentru foi:, 15 linguri ulei, 5 linguri zahar, 15 linguri suc de rosii, 1 lingurita bicarbonat, putina zeama de lamaie pentru stins bicarbonatul, 500-550 gr faina, 2 lingurite esenta de vanilie, 1 pliculet zahar vanilat, Crema:, 1 litru lapte de soia (puteti folosi si apa), 10 linguri zahar, 200 gr gris, 200 gr margarina la pachet, coaja rasa de la o lamaie, zeama de la jumatate de lamaie, 2 lingurite esenta de vanilie, 1 borcan gem de prune de 400 gr (sau puteti folosi alt gem), zahar pentru pudrat

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Foile:
Intr-un bol amestecam uleiul cu zaharul, apoi si cu sucul de rosii.
Stingem bicarbonatul cu putina zeama de lamaie, il adaugam si pe acesta.
Punem esenta de vanilie, zaharul vanilat, apoi faina cernuta, treptat.
Amestecam cat putem cu o lingura, apoi framantam cu mana.
Aluatul obtinut trebuie sa fie nelipicos si foarte usor de lucrat.
Il impartim in 4 bile, il dam la frigider 20 de minute.
Ungem cu ulei dosul unei tavi de 24/27 cm.
Rupem o bucata de hartie de copt, presaram faina pe ea, luam prima bila de aluat si o intindem pe hartia de copt.
O asezam de dosul tavii, indepartam hartia de copt.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 8-9 minute. Cand vedeti ca incep sa se rumeneasca usor marginile, inseamna ca este gata.
La fel procedam si cu celelalte 3 foi.
Le asezam pe un tocator si le lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-o cratita punem laptele de soia cu zaharul.
Le transferam pe foc si cand da in clocot, dam focul la mic, punem girsul in ploaie timp in care amestecam continuu cu un tel.
Cand s-a ingrosat ca o budinca, luam crema de pe foc, adaugam coaja rasa de lamaie.
Amestecam, o acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca putin.
Cand este calduta crema, adaugam margarina de la temparatura camerei, mixam.
La final incorporam zeama de lamaie si esenta de vanilie.
Asezam o prima foaie pe tocator, punem jumatate din crema, o nivelam.
Asezam a doua foaie, venim cu gemul, il nivelam (de preferat gemul sa fie putin mai tare, al meu a fost putin molicel si a mai curs).
Asezam iar foaie, restul de crema si ultima foaie.
Acoperim cu o folie si dam prajitura la frigider peste noapte.
A doua zi, o portionam, o pudram cu zahar si servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post, cu suc de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Ciorba de fasole boabe de post

Ciorba de fasole boabe de post

Fasolea curatata de impuritati se spala, se pune la fiert intrun litru de apa. Cand fierbe, aruncam

17 voturi    3 comentarii
2h
Retete de post
Supa cu razalai

Supa cu razalai

Razalaii Din faina de grau,sare si apa se face un aluat ,care se framanta bine,trebuie sa fie ff

13 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 06 martie 2018

    Sper sa va placa!

  • Fara foto

    CAMELIA , 06 martie 2018

    Abia astept sa o fac :))

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 15 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 15 linguri suc de rosii
  • 1 lingurita bicarbonat
  • putina zeama de lamaie pentru stins bicarbonatul
  • 500-550 gr faina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Crema:
  • 1 litru lapte de soia (puteti folosi si apa)
  • 10 linguri zahar
  • 200 gr gris
  • 200 gr margarina la pachet
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 borcan gem de prune de 400 gr (sau puteti folosi alt gem)
  • zahar pentru pudrat

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Sper sa va placa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu dovleac Placinta cu dovleac

Aluatul: Se pun toate ingredientele intr-un castron, se incorporeaza faina cat cuprinde si amestecam bine sa nu se mai lipeasca de

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu ciocolata (GlutenFree) Briose cu ciocolata (GlutenFree)

Mod de preparare: 1. Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Într-un vas pune făina fără gluten, bicarbonatul,

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Tort de post