Prajitura de toamna cu biscuiti si jeleu de ananas

Se amesteca ingredientele pentru blat, apoi se toarna intr-o forma cu inel detasabil.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Prajitura de toamna cu biscuiti si jeleu de ananas

Ingrediente

  • (forma cca 20 cm diametrul):
  • 200 g biscuiti maruntiti
  • 200 g miez de nuca prajit si maruntit
  • 100 g margarina sau untul topit
  • crema1:
  • Fructe maruntite de ananas si scurse de suc dintr-un compot mic
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 plic de gelatina (10 g)
  • crema 2:
  • 200 ml frisca lichida
  • 5 linguri de piure de castane
  • un plic de gelatina(10 g)
  • jeleul:
  • siropul ramas de la compot
  • un plic de tort -jelle
  • decor:
  • o tableta de ciocolata

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pentru blat, apoi se toarna intr-o forma cu inel detasabil, se uniformizeaza si preseaza cu dosul unei linguri. Se asaza ciocolata rupta in cate 2 bucatele, asezate vertical, una langa alta, presand usor in blat.

Se mixeaza 100 ml frisca pana se intareste, apoi se adauga si bucatelele de fructe de ananas foarte bine scurse, chiar presate usor in sita si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie, se incorporeaza in fir subtire, apoi se toarna totul peste blatul de biscuiti.

Se mixeaza cealalta frisca lichida pana se intareste, apoi adaugam piureul de castane si gelatina topita la fel ca prima. Se toarna deasupra primei crema, se misca forma, batand usor de masa pentru a elimina bulele de aer si se lasa la rece o ora.

Se dizolva in siropul ramas de la compot plicul de tort jelle si se da intr-un clocot, amestecand continuu cu o lingurita si apoi turnata fierbinte deasupra prajiturii. Se da la rece inca 30 minute, pana portionam prajitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise