autor:

anuta

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura de toamna cu biscuiti si jeleu de ananas

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 noiembrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 noiembrie 2018

Ingrediente
(forma cca 20 cm diametrul):, 200 g biscuiti maruntiti, 200 g miez de nuca prajit si maruntit, 100 g margarina sau untul topit, , crema1:, Fructe maruntite de ananas si scurse de suc dintr-un compot mic, 100 ml frisca lichida, 1 plic de gelatina (10 g), , crema 2:, 200 ml frisca lichida , 5 linguri de piure de castane, un plic de gelatina(10 g), jeleul:, siropul ramas de la compot, un plic de tort -jelle, , decor:, o tableta de ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pentru blat, apoi se toarna intr-o forma cu inel detasabil, se uniformizeaza si preseaza cu dosul unei linguri. Se asaza ciocolata rupta in cate 2 bucatele, asezate vertical, una langa alta, presand usor in blat.

Se mixeaza 100 ml frisca pana se intareste, apoi se adauga si bucatelele de fructe de ananas foarte bine scurse, chiar presate usor in sita si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie, se incorporeaza in fir subtire, apoi se toarna totul peste blatul de biscuiti.

Se mixeaza cealalta frisca lichida pana se intareste, apoi adaugam piureul de castane si gelatina topita la fel ca prima. Se toarna deasupra primei crema, se misca forma, batand usor de masa pentru a elimina bulele de aer si se lasa la rece o ora.

Se dizolva in siropul ramas de la compot plicul de tort jelle si se da intr-un clocot, amestecand continuu cu o lingurita si apoi turnata fierbinte deasupra prajiturii. Se da la rece inca 30 minute, pana portionam prajitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de toamna cu biscuiti si jeleu de ananas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
BROWNIES (NEGRESE) FARA FAINA

BROWNIES (NEGRESE) FARA FAINA

Se incalzeste cuptorul la 180 grade (160 cele electrice cu ventilator) si se unge o forma de chec

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura caramel

Prajitura caramel

Pentru prepararea blatului: Albusurile se bat spuma. Se fierbe zaharul cu apa pana se formeaza un

23 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • (forma cca 20 cm diametrul):
  • 200 g biscuiti maruntiti
  • 200 g miez de nuca prajit si maruntit
  • 100 g margarina sau untul topit
  • crema1:
  • Fructe maruntite de ananas si scurse de suc dintr-un compot mic
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 plic de gelatina (10 g)
  • crema 2:
  • 200 ml frisca lichida 
  • 5 linguri de piure de castane
  • un plic de gelatina(10 g)
  • jeleul:
  • siropul ramas de la compot
  • un plic de tort -jelle
  • decor:
  • o tableta de ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Choux a la framboise Choux a la framboise

Choux: Se pun la fiert apa cu untul și un praf de sare. Când fierbe apa, se adaugă făina (cernută) toată odată, se amestecă

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Tapetăm tava cu hârtie de copt şi tăiem caisele spălate şi şterse în cubuleţe. Pentru blat mixăm ouăle întregi

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta frageda cu gem si struguri