Prajitura desteapta

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Prajitura desteapta

Ingrediente

  • 9 oua
  • 1 l lapte
  • 250 g faina
  • 200 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • sare

Mod de preparare

Prima data se topeste untul si se lasa la racit pentru ca avem nevoie de el rece.

Cuptorul se incalzeste la 180 de grade.

Ouale se separa. Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra se mixeaza bine pana devin o crema albicioasa. Se adauga apoi untul putin cate putin. Urmeaza faina cernuta. Si in cele din urma laptele putin cate putin. In tot acest timp se mixeaza la viteza mica.

Dupa ce am terminat aceasta de facut trecem la albusuri. Acestea daca stau nu e prea bine. Vin batute cu un praf de sare si esentele de vanilie, eu am pus si esenta de rom, ia dat un gust bun. Se bat tare.

Albusurile batute bine vin puse in galbenusuri cu lingura putin cate putin; aceasta operatiune o facem cu lingura de lemn sau de silicon.

Intr-o tava se pune hartie de copt sau se unge cu unt si tapetata cu faina.

Se toarna compozitia in tava si se introduce la cuptor pentru o ora. De preferat sa nu deschideti cuptorul in timpul coacerii. Prima data lasati 10 minute cuptorul la temperatura de 240 de grade Celsius apoi lasati pe 180 de grade Celsius. La mine a prins repede fata deasupra si treptat tot am dat cuptorul pe temperatura mai mica pana la 100 grade Celsius. Incercati sa deschideti un pic cuptorul si sa vedeti daca e coapta daca nu sunteti siguri.

Se lasa in cuptor sa se raceasca apoi se scoate. Se pune la rece pana a doua zi si apoi se pudreaza cu zahar pudra.

Eu nu am avut rabdare sa las pana a doua zi, cum se precizeaza pe unele bloguri. Eu dupa o ora am luat cutitul sa vad desteptaciunea asta de prajitura. Si...da intra-adevar e desteapta, are 3 straturi. Cremele seamana la gust cu budinca. Da...e buuunnaaaa....super.

Cred ca o sa mai fac nu o sa ma opresc aici!

Va invit si pe voi sa faceti aceasta minunatie de prajitura. Nu e greu de facut si rezultatul e pe masura.

www.bunataticulinare.wordpress.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Varza a la Cluj. Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem...

Varza a la Cluj
Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor