Prajitura Domino

Reteta prajitura Domino. Prajitura Domino cu gem, rahat si nuci macinate. Prajitura de casa cu foi si trei umpluturi. Retete de prajituri. Prajituri de casa.

Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Prajitura Domino

Ingrediente

  • Aluat pentru foi:
  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • 150 g untura
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingura de zahar
  • 100 ml lapte
  • 2 oua
  • 3-4 lg smantana
  • 1 plic de zahar vanilat
  • Umplutura 1:
  • 1 borcan gem acrisor de caise de 400 g
  • Umplutura 2:
  • 500 g rahat diverse culori
  • Umplutura 3:
  • 2 albusuri
  • putina sare
  • 150 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 1 plic zahar vanilat
  • Glazura:
  • 2 galbenusuri
  • 80 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Reteta de prajitura Domino este una veche si contine ingrediente simple si economice. Este o prajitura de casa simpla si delicioasa. Desi este o prajitura cu foi, se coace totul deodata in tava, este frageda, gustoasa si aromata.

Incalzim laptele, adaugam lingura de zahar si drojdia. Amestecam si lasam la crescut 10 minte, pana se activeaza drojdia.

Intr-un vas se pune faina, praful de sare, untura, ouale batute si smantana, apoi amestecul de drojdie cu lapte si zahar. Se amesteca toate apoi se rastoarna pe masa de lucru si se framanta un aluat moale si nelipicios. Se imparte in patru parti egale.

Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 24x36 cu hartie de copt.

Se intinde prima foaie care se aseaza in tava. Se unge foaia cu gemul de caise. Se intinde a doua foaie si se aseaza cu grija peste gem.

Rahatul se taie bucatele mici si se aseaza peste cea de a doua foaie, cat mai apropiate si in culori diferite (sa nu ramana spatiu prea mare intre bucatile de rahat). Peste rahat se pune cea de a treia foaie.

Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si cel vanilat si se continua mixarea pana se dizolva tot zaharul. Se pune nuca macinata si se amesteca usor pana se omogenizeaza. Aceasta compozitie se intinde peste cea de a treia foaie, iar deasupra se va pune ultima foaie.

Se inteapa cu o scobitoare din loc in loc si se lasa la crescut in jur de 30 de minute.

Se coace la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Intre timp se mixeaza bine cele doua gelbenusuri cu zaharul pudra si vanilia pana devine o crema spumoasa.

Dupa ce s-a copt prajitura, se scoate din cuptor si asa fierbine cum e, se unge cu glazura de galbenusuri si se niveleaza repede. Se lasa la racit dupa care se portioneaza si se serveste.

Reteta de prajitura Domino merita incercata, este de-a dreptul grozava. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise