autor:

anuta

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura fina cu crema de vanilie si jeleu de rodie

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 februarie 2018

Ingrediente
(2 foi), 2 oua, 125 ml lapte, 100 ml ulei, 150 g zahar, cca 600 g faina alba, sare, o lingurita varfuita de amoniac stins cu sucul de la 1/4 lamaie, crema, 2 oua, 250 ml lapte caldut, 4 linguri de amidon alimentar de porumb, 100 g unt sau margarina, esenta de vanilie, jeleul de rodie, suc de la o rodie mare, o cescuta de zahar, un plic de tort jelle

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se bat cu telul ouale impreuna cu zaharul, laptele, uleiul, praful de sare si amoniacul stins cu suc de lamaie, pana ce obtinem un amestec spumos in care s-a topit zaharul. Se adauga faina amestecand la inceput cu o lingura, apoi se framanta pe o planseta data cu faina pana ce aluatul este elastic si nu se mai lipeste de mana. Se taie in 2 parti egale. Fiecare bucata de aluat se intinde cu un sucitor la marimea tavilor ce urmeaza sa le coacem pe dosul lor. Se dau cate 5 minute in cuptorul incins bine, apoi se desrind de tava cu lama unui cutit. Le lasam sa se raceasca bine, apoi le suprapunem si le taiem in 2 jumatati, obtinand astfel 4 bucati egale.

Se prepara crema mixand albusul cu zaharul pana se intareste ca o bezea. Galbenusurile se freaca cu laptele alternand cu amidonul, amestecand continuu cu un tel asezand vasul in care sunt intr-un alt vas un pic mai mare cu apa fierbinte. Amestecam continuu pana obtinem un amestec cremos de consistenta unei smantani in care adaugam bezeaua si mai amestecam cca 5 minute. Dam de pe foc vasele si adaugam esenta si untul taiat felii, una dupa alta, numai dupa ce prima o incorporam in compozitiea cremei.

Se asaza intr-o tava o forma reglabila dreptunghiulara, o fixam la marimea blaturilor si asezam blaturile unse cu cate un strat de crema calda, unul peste altul, presand usor cu mana, iar pe ultimul il lasam neuns la partea superioara, deasupra.

Preparam jeleul astfel; curatam rodia de coaja groasa si pielitele albe si apoi dam la blender. Se strecoara sucul printr-un tifon si il pune la fiert cu zaharul si plicul de tort gelle. Dupa 2-3 clocote, se toarna fierbinte deasupra prajiturii si se da la rece cel putin 2 ore inainte de a o taia. Aceasta prajitura are un blat fin ca un biscuit fraged, iar crema delicata de vanilie se completeaza de minune cu gustul acrisor al jeleului de rodie!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu crema de vanilie si jeleu de rodie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere si crumble cu nuca

Prajitura cu mere si crumble cu nuca

Incepem cu umplutura: Spalam merele, le decojim, le trecem prin razatoarea mare si le stoarcem putin

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
placinte cu branza poale'n brau

placinte cu branza poale'n brau

Aluatul In faina adusa la temperatura camerei facem o gaura in mijloc si punem drojdia cu un pic

6 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • (2 foi)
  • 2 oua
  • 125 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 150 g zahar
  • cca 600 g faina alba
  • sare
  • o lingurita varfuita de amoniac stins cu sucul de la 1/4 lamaie
  • crema
  • 2 oua
  • 250 ml lapte caldut
  • 4 linguri de amidon alimentar de porumb
  • 100 g unt sau margarina
  • esenta de vanilie
  • jeleul de rodie
  • suc de la o rodie mare
  • o cescuta de zahar
  • un plic de tort jelle

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Tort cu rulade