Intr-un vas se amesteca drojdia cu zahar, pana se lichefiaza, se adauga untul moale, ouale intregi pe rand, amestecand pana totul devine ca o crema.
Se adauga smantana, coaja de lamaie, vanilia, sarea si la final faina.
Se amesteca fara sa se framante prea mult si se lasa la crescut cca 10-15 min.
Aluatul se imparte in 4 parti egale . Se ia o bucata de aluat , i se da forma dreptunghiulara, se intinde o foaie groasa de 1/2 cm, dupa dimensiunea tavii de 20×30.
Foaia se aseaza neunsa intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se unge cu marmelada, se presara cu nucile amestecate cu zahar , zahar vanilat. La fel se procedeaza si cu restul foilor, se suprapun, ultima foaie ramane neunsa.
Tava se lasa la cald cca 30 min pentru dospirea foilor apoi se coace la foc potrivit cca 1 ora.
Dupa coacere se lasa la racit complet apoi se glaseaza cu glazura de cacao.
Dupa ce glazaura s-a intarit, prajitura se portioneaza in functie de preferinta.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii