Prajitura inghetata falsa. Un desert cremos, racoritor si usor de preparat

Prajitura inghetata falsa este un desert ingenios si delicios, care imita perfect textura si aspectul inghetatei, fara a fi nevoie de congelare. Aceasta prajitura este perfecta pentru zilele calde de vara sau pentru orice ocazie in care doresti sa impresionezi cu un desert racoritor si usor de preparat.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura inghetata falsa. Un desert cremos, racoritor si usor de preparat

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 7 linguri de zahar
  • un pliculet de praf de copt
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 2 linguri de faina
  • 200 ml lapte
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 250 g unt
  • 250 ml smantana dulce pentru frisca

Mod de preparare

Mod de preparare reteta de prajitura inghetata falsa.

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mai bat 5 minute sa se dizolve zaharul. Se adauga galbenusurile frecate putin, se adauga cite o lingura din faina amestecata cu cacao si praful de copt pina o terminam, amestecand mereu prin rasturnare ca sa nu se formeze cocoloase.

Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hirtie de copt sau unsa cu putin ulei si tapetata cu putina faina, se introduce in cuptorul incalzit si se coace la foc potrivit adica la 150 grade C, 30 de minute.

Crema: intr-o cratita punem 4 galbenusuri cu 150 g zahar praf se bat 4 - 5 minute sa se dizolve zaharul, se adauga 2 linguri de faina, 200 ml de lapte si 2 plicuri de zahar vanilat sau putina esenta de vanilie.

Se pune cratita pe aburi si se amesteca continu de preferinta cu o lingura de lemn sa nu se lipeasca de fundul cratitei pana se ingroasa ca si o smantana foarte groasa. Se ia cratita de pe aburi si se lasa la racit.

Cand crema este rece complet, se adauga untul si se amesteca bine cu o lingura de lemn sau cu mixerul.

Crema se intinde uniform peste blat, deasupra peste crema se pune frisca batuta. Se da la rece cateva ore inainte de servire.

Reteta de prajitura inghetata falsa se prepara usor si este delicioasa, asadar v-o recomand cu drag.

Mai puteti incerca si prajitura deliciu, prajitura cu nuci si crema caramel sau prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise