Separam galbenusurile de albusuri si le batem cu zaharul pana devin ca o crema.
Adaugam coaja de lamaie,esenta de vanilie, uleiul si faina amestecata cu praful de copt.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Spalam visinile, le scoatem samburii si le punem intr-o stecuratoare la scurs.
Amestecam cele doua compozitii cu o spatula, adaugand usor albusurile in galbenus.
Mutam jumatate din compozitie in alt vas si adaugam cacao.
Tapetam o forma rotunda cu hartie de copt, punem copozitia alba si peste ea compozitia maro.
Cu coada de la o lingura , amestecam usor ca sa se imbine cele doua compozitii.
Asezam visinile deasupra si dam tava la cuptorul preincins, la foc potrivit pana prajitura se coace pe jumatate (cca 15 minute).
Bezea: Batem cele 4 albusuri cu un praf de sare pana spuma se intareste.
Adaugam cate 2 linguri de zahar in ploaie si batem pana se topeste.
Continuam asa pana adugam tot zaharul. La final adaugam cateva picaturi de zeama de lamaie.
Scoatem prajitura din cuptor si punem bezeaua deasupra cu ajutorul unei seringi de ornat.
Dam iar tava la cuptor pentru aproximativ 15 minute, pana bezeaua capata o culoare aurie.
Deasupra turnam cateva linguri cu sos de visine. Prajitura se taie cand se raceste.
Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.
Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeuraIncingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Comentarii
Adaugă comentariu