autor:

gicuta

» » Prajituri

Prajitura marmorata cu visine si bezea

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iulie 2015

Ingrediente
600 g visine, 5 oua, 200 g faina, 175 g zahar, 30 g cacao, 30 ml ulei, un praf de sare, coaja de lamaie, 2 lingurite esenta de vanilie, o lingurita praf de copt, Pentru bezea:, 4 albusuri, 6 linguri de zahar, un praf de zare, zeama de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri si le batem cu zaharul pana devin ca o crema.
Adaugam coaja de lamaie,esenta de vanilie, uleiul si faina amestecata cu praful de copt.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Spalam visinile, le scoatem samburii si le punem intr-o stecuratoare la scurs.

Amestecam cele doua compozitii cu o spatula, adaugand usor albusurile in galbenus.
Mutam jumatate din compozitie in alt vas si adaugam cacao.
Tapetam o forma rotunda cu hartie de copt, punem copozitia alba si peste ea compozitia maro.
Cu coada de la o lingura , amestecam usor ca sa se imbine cele doua compozitii.
Asezam visinile deasupra si dam tava la cuptorul preincins, la foc potrivit pana prajitura se coace pe jumatate (cca 15 minute).
Bezea: Batem cele 4 albusuri cu un praf de sare pana spuma se intareste.
Adaugam cate 2 linguri de zahar in ploaie si batem pana se topeste.
Continuam asa pana adugam tot zaharul. La final adaugam cateva picaturi de zeama de lamaie.

Scoatem prajitura din cuptor si punem bezeaua deasupra cu ajutorul unei seringi de ornat.
Dam iar tava la cuptor pentru aproximativ 15 minute, pana bezeaua capata o culoare aurie.
Deasupra turnam cateva linguri cu sos de visine. Prajitura se taie cand se raceste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu visine si bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Pavlova

Prajitura Pavlova

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga in ploaie zaharul si se bate bine. Se adauga

19 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Krantz

Prajitura Krantz

Facem 3 foi, preparandu-le separat pe fiecare astfel : batem albusurile cu un praf de sare pana cand

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 600 g visine
  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 175 g zahar
  • 30 g cacao
  • 30 ml ulei
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • o lingurita praf de copt
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • un praf de zare
  • zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

14 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

24 voturi    8 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

20 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
PLACINTA CU ZMEURA