Prajitura Piernik

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Prajitura Piernik

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 g unt
  • 100 g zahăr
  • 150 g miere
  • 5 ouă
  • 1 lingurita praf de copt
  • 300 g făină
  • 1 varf cutit sare
  • Umplutura1:
  • 300 ml smântână pentru frisca
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri zahar (daca mai trebuie)
  • Umplutura2:
  • 100 gr gem de portocale
  • Decor:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Untul la temperature camerei il frecam cu zaharul, si cand avem o crema pufoasa si nu se mai simte zaharul, adaugam mierea si galbenusurile amestecand dupa fiecare . Adaugam faina si praful de copt.

Albusurile le batem spuma cu un pic de sare. Cand sunt batute bine le adaugam in compozitie si amestecam de sus in jos pana cand se incorporeaza.

Pregatim o tava de chec pe care o ungem cu unt si o tapetam cu faina sau hartie de copt.

Turnam aluatul si dam la cuptorul incins la 180 grade pana cand trece testul scobitorii.

Cand este copt il lasam la racit si pregatim umplutura : batem smantana foarte bine cu mierea si daca mai trebuie (va place mai dulce) adaugati si zahar . Puteti adauga arome sau coaja confiata de portocale.

Cand aluatul este rece il taiem in asa fel incat sa avem 4 parti .

Asezam prima parte de aluat si il ungem cu frisca batuta tare, asezam peste frisca a doua parte pe care o ungem cu gemul de portocale. Deasupra gemului punem a treia parte de aluat si din nou frisca . Deasupra punem ultima parte de aluat .

Facem glazura topind ciocolata cu laptele si turnam deasupra . Nivelam si dam la frigider pana a doua zi .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise