Prajitura "Regina de ciocolata"

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura "Regina de ciocolata"

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 6 albusuri
  • - 250 g. zahar
  • - 100 gr alune de padure
  • -100 gr migdale
  • -sau 200 gr nuca
  • - 2 linguri rase de cacao
  • Pentru crema:
  • - 6 galbenusuri
  • - 150 g. zahar
  • - 3 linguri faina
  • - 100 gr ciocolata amaruie
  • - 100 gr ciocolata cu lapte
  • - 200 gr. unt
  • - praf de sare
  • -400ml lapte
  • Pentru ornat:
  • - 100 g. ciocolata neagra
  • -1 lingura frisca sau lapte

Mod de preparare

Blatul:

- se bat albusurile spuma cu un praf de sare;

- se adauga zaharul, si se mixeaza in continuare la viteza mare.

- se adauga nucile tocate (le maruntiti cu cutitul sau cu robotul, dar nu foarte fin) si cacaua si se amesteca usor, cu o spatula.

- compozitia se toarna intr-o forma dreptunghiulara pentru prajituri (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza.

- se da la cuptor, la foc potrivit (180 grade C) pentru cca. 25 de minute.

Crema:

- galbenusurile impreuna cu zaharul, laptele si faina le amestecam bine

- se pun galbenusurile impreuna cu zaharul si laptele pe foc 

- se lasa sa fiarba amestecand continuu sa nu se prinda de fund pana se incheaga crema, devine ca si o budinca  dupa care se adauga ciocolata rasa sau taiata in bucatele

- se mai lasa pe foc inca 2-3 minute pama cand se topeste toata ciocolata , amestecati continuu , dupa care se lasa la racit.

- se bate untul moale cu mixerul intr-un castron incapator; se adauga cate putin din crema racita, mixand intruna,

- asezam crema obtinuta peste blatul rece, nivelam si dam la frigider.

Ornam cu glazura de ciocolata (100 gr ciocolata topita cu o lingura frisca, ulei sau lapte ) sau cu ciocolata razuita (100 gr ).

Dam la frigider si lasam pana a doua zi sau pana se intareste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise