Ingrediente
4 oua, 500g zahar, 175ml ulei, 175ml lapte, 700g branza dulce de vaci, 400g smantana 12%, 2 lingurite extract de vanilie, 400g faina, 2 plicuri praf de copt, 500g visine proaspete (fara samburi), 20g unt (pt uns tava)
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 50 min
17 voturi
Mod de preparare
In al doilea bol, amestecam bine branza dulce cu smantana si vanilia.
In al treilea bol amestecam faina cu praful de copt. Al patrulea bol contine visinele spalate si fara samburi.
Pentru a optine coca propriuzisa incepem sa le incorporam astfel:
Adaugam in primul bol (cel cu ouale), amestecul de branza si cu ajutorul unei palete amestecam usor. Adaugam faina, apoi visinele si amestecam usor cu paleta, pana la incorporare.
Aluatul este moale si are consistenta clatitelor americane.
Ungem o tava ne-aderenta cu 20g unt, turnam coca si dam la cuptorul dinainte incalzit, la foc mic, pentru o ora si jumatate.
Cand este gata, deasupra v-a prinde o culoare frumoasa maronie si v-a mirosi minunat in toata casa. Stingem flacara si lasam tava in cuptor, pentru inca o ora cel putin, dar cu usa cuptorului deschisa! Asa vom avea o suprafata neteda, intacta si fara crapaturi.
Cand este complet rece, se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Lia Maria (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2013
Mult spor dorina sandu,si pofta buna !
dorina sandu , 08 septembrie 2013
incerc si eu ...sigur este ffffff.buna
Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 august 2012
xtyna, ma bucur ca-ti place prajiturica si desigur ca te-ai hotarat sa o incerci. De-abea astept impresii de la tine sa-mi spui daca v-a placut :) si mai ales pustiu-lui :))) O saptamana linistita !
xtyna (Chef de cuisine) , 04 august 2012
ce bine suna! abia astept sa o incerc.cred ca baietelul meu va pune stapanire pe tava inainte sa o tai...
Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012
Multumesc Maria Elena ! este un deliciu intradevar....
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012
Lia cred ca e un deliciu!