Ingrediente
300g zahar pudra, 250g margarina/unt, 400ml lapte, 2 linguri miere de albine, 3 linguri de gris, 3 cani faina, 1 vf. cutit scortisoara, 1 lingurita cu varf de amoniac stins cu lamaie sau otet, 1 ou, zeama de lamaie, vanilie, gem.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
10 voturi
Mod de preparare
Crema: se fierbe restul de lapte, se pun in ploaie cele 3 linguri de gris. Se amesteca, se da la racorit. Margarina (iese foarte bine si cu unt) se freaca cu 150g zahar, se adauga treptat grisul, si putina zeama de lamaie, esenta de vanilie.
Foile din mijloc se ung cu gem (de caise, eu am folosit si gem de prune), cele din margini cu crema de gris.
Se pune deasupra foilor un fund de lemn; se taie a doua zi.
Eu nu am mai glazurat prajitura, am sevit-o ca atare. Iar pentru foi am folosit cantitati mai mari, adica am pus 2 oua, 8 linguri lapte, etc, faina am pus cat sa-mi iasa un aluat din care sa se poata intinde foi.
Ca si la cealalta prajitura mentionez ca am vazut-o si sub alta denumire, eu asa am preluat-o.
husni (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009
Fac prajitura asta,dar ii spun Prajitura cufoi din miere. Fac Mimoza sau Alba ca zapada;foi albe si crema tot alba. Prajitura cu foi de nuca de cocos,trebuie sa fie f interesanta ! Oricum se numeste,prajitura e f buna !Felicitari Alexandrina !
oana (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009
Buna! Am mancat la o cofetarie o prajitura cu acelasi nume:,,mimoza" si erau foile cu nuca de cocos...are cineva idee cum se prepara acele foi? Multumesc!
Alexandrina (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009
Multumesc! Lenuta, o sa incerc si varianta cu gem de capsuni. Buna idee.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009
Si eu fac ceva asemanator la mijloc tot cu gem de caise sau gem de capsuni, dar pe la noi i se spune ,,albinita,,. E foarte gustoasa.
Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009
Ador prajiturile cu gem.Cand voi avea timp o voi incerca!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009
Noi o numim Mia si ne place foarte mult.
Crystyna (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009
Cred ca e f. buna!