Prajiturele cu marsmallow si glazura de ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajiturele cu marsmallow si glazura de ciocolata

Ingrediente

  • 430g faina
  • 80g cacao
  • 100g unt rece
  • 120g zahar
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • rom
  • 250 ml lapte
  • o punga mare marsmallow
  • 300g ciocolata amaruie
  • 1 plic budinca de ciocolata amaruie

Mod de preparare

Untul se taie cubulete mici si impreuna cu celelelate ingrediente, mai putin ciocolata si marsmallow, se amesteca pana obtinem un aluat ce poate fi modelat.

O data aluatul obtinut rupem bucatele le face bilute in mana, le aplatizam usor si le punem pe tava la distanta,apoi taiem in jumatati marsmallow si punem in mijlocul fiecarui fursec ,destul de adanc , cate o jumatate.

Punem tava cu fursecurile la copt in cuptorul preincalzit la 160 de grade, 15-20 de minute, apoi scoatem tava si il locul unde a fost feliuta de marsmallow adaugam apasand si cealalta jumatate.Bagam iar la cuptor de data asta 5 minute, apoi se scot si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit bine se glazureaza cu ciocolata topita pe baie de aburi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise