autor:

Fara foto

» » Fripturi

Prepelite umplute

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Ingrediente
Un platou principal festiv, excelent pentru o ocazie speciala. Nu este foarte dificil de realizat, trebuie doar tinut cont de cateva reguli simple, sa lasam carnea suficient la macerat si luat arome si sa nu se depaseasca timpul de 15-20 minute la gatit ca sa nu fie prea facute., , Se calculeaza in mod normal o prepelita de persoana, avand invedere ca se servesc si aperitive si alte bunatati, deci eu am folosit pentru 4 persoane 4 prepelite, mai avem nevoie de 100 ml ulei, 150 ml vin alb, condimente, o lingura de verdeata ( salvie, rozmarin, ce preferati fiecare) . Pentru umplutura : 200 grame de ficat de pui, un fir de ceapa verde, o mana de ciuperci, 2 linguri ulei de masline,sare, piper, putin delikat, verdeturi taiate fin, 2 felii de paine mai groase inmuiate in lapte, un ou intreg.

Dificultate: Medie Timp: 35 min

19 voturi

Mod de preparare

Preparare: se spala si se curata bine prepelitele si pun intr-un vas mai adanc. Turnam peste ele un amestec facut din 100 ml ulei , 150 ml vin alb demisec, 100 ml apa, sare, piper, o lingurita boia, o lingura de ierburi maruntite ( eu am pus salvie si putin rozmarin, ambele de la congelator ca asa aveam) . Se lasa sa stea in amestecul asta la frigider minim 3 ore, ideal este sa se lasam cu o seara inainte pana la momentul prepararii.
Preagatim compozitia cu care vom umple prepelitele, taiem bucatele mici ficatul de pui si ciupercutele si rondele fine ceapa verde. Daca preferati o compozitie mai omogena puteti sa faceti totul cu robotul sa obtineti o compozitea asemanatoare cu carnea tocata ( eu prefer sa ramana bucatele ).
Punem intr-o tigaie cele 2 linguri de de ulei de masline si cand este incins adaugam ficatul de pui , ciupercile si ceapa verde. Condimentam dupa gust si lasam sa se faca la foc mic pret de 8-10 minute .
Dupa aceea lasam compozitia la racit si cand este doar calduta adaugam miezul de paine inmuiat in lapte , bine stors apoi, si un ou intreg. Omogenizam bine cu o spatula si mai condimentam daca este cazul. Cu aceasta compozitie umplem bine prepelitele sa stea umflate, si le asezam apoi intro tigaie mai mare cu peretii inalti. Eu am legat piciosusele cu un fir de ata ca sa stea apropiate si le-am aranjat cu grija in tigaie, nu am cusut locul de umplutura pentru ca nu iese si arata mai bine asa. Turnam peste ele compozitia in care au stat la macerat, acoperim cu un capac si le lasam la foc mic primele 10-15 minute, rotindu-le din cand in cand.
Dupa 10-15 minute putem sa lasam focul putin mai mare si le rotim cu grija sa se faca pe ambele parti inca 5-10 minute. Dupa ce a scazut apa de la ele gustam putin piscand cu o furculita spatele unei prepelite sa vedem daca este bine facuta, trebuie sa ramana putin ferma sa nu fie prea moale ca isi pierde aroma. Se servesc calde cu ce garnitura doriti dumneavoastra, eu am facut de data asta cateva rondele de cartofi si cateva pastai late proaspete trase in unt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prepelite umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pui la punga cu cartofi

Pui la punga cu cartofi

Puiul curatat su uscat se presara cu condimentul knorr si se introduce in punga magina. In interiorul

3 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Gratar de pui cu sos roquefort

Gratar de pui cu sos roquefort

Preparare : facem intr-un bol un amestec din ulei, otet balamic, soia, ketchup si ierburi aromate.

3 voturi    9 comentarii
15 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    Imi place tare mult...

  • Fara foto

    bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

    Multumesc pentru aprecieri. Flori de piatra voi mai posta mai multe retete de genul asta ca imi placesa le testez. Sunt curioasa cum o sa ti se pare, sunt excelente si fragede , doar ca trebuie lasat la macerat ca trebuie. Cely snijec eu locuiesc in Franta de cativa ani si aici se gasesc mereu in orice perioada a anului, sunt crescute in crescatorii . In Romania am vazut la Cluj la Cora dar congelate , sincer am vazut ca se gaseste cam tot ce e si pe aici deci sunt sigura ca gasesti undeva. Merita la o masa mai festiva ca sunt delicioase si de efect.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

    Nu am manat niciodata, dar cred ca mi-ar place foarte mult. Arata grozav de bine. Unde gasesti de cumparat?

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Intr-adevar, o delicatesa. Cu aceasta reteta m-ai inspirat, deoarece si eu pregatesc vanat , destul de des. Multumesc. Felicitari pentru prezentare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

35 min

19 voturi

Ingrediente

  • Un platou principal festiv
  • excelent pentru o ocazie speciala. Nu este foarte dificil de realizat
  • trebuie doar tinut cont de cateva reguli simple
  • sa lasam carnea suficient la macerat si luat arome si sa nu se depaseasca timpul de 15-20 minute la gatit ca sa nu fie prea facute.
  • Se calculeaza in mod normal o prepelita de persoana
  • avand invedere ca se servesc si aperitive si alte bunatati
  • deci eu am folosit pentru 4 persoane 4 prepelite
  • mai avem nevoie de 100 ml ulei
  • 150 ml vin alb
  • condimente
  • o lingura de verdeata ( salvie
  • rozmarin
  • ce preferati fiecare) . Pentru umplutura : 200 grame de ficat de pui
  • un fir de ceapa verde
  • o mana de ciuperci
  • 2 linguri ulei de masline,sare
  • piper
  • putin delikat
  • verdeturi taiate fin
  • 2 felii de paine mai groase inmuiate in lapte
  • un ou intreg.

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Pizza trois fromages cu ruccola

Pizza trois fromages cu ruccola

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim. Preparare

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi place tare mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Fripura pulpe de pui si carne de porc