autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui crispy la cuptor cu garnitura de Şehriye si linte maro

Autor: Lily Musat (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lily Musat (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 31 ianuarie 2013

Ingrediente
Pentru garnitura:, - 1 canuta Şehriye (orez turcesc). Se poate inlocui cu orez normal (bob cu bob Colosal de la Scotti), - 1 canuta linte maro (din conserva), - 3 fire de ceapa verde, 1 catel de usturoi, - 3 canute de supa de vita sau apa (se foloseste de trei ori cantitatea de orez, adica la o cana de orez puneti 3 de apa sau supa), - 1 lingura de ulei de masline, - 1/2 legatura patrunjel, - sare/piper, Pentru pieptul crispy:, - 1/2 pui dezosat, - sare, piper, - 1 - 2 linguri de ulei de masline, - 1 ou, - 1 cana de cereale de porumb (pe care le folositi dimineata cu laptele)

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Prepararea garniturii:

Intr-o cratita puneti 1 lingura de ulei de masline, ceapa si usturoiul tocate marunt si boabele de Şehriye. Se amesteca timp de 1-2 minute, pana cand Şehriye isi schimba culoarea. Se adauga supa de vita, sare, piper si se lasa la foc mic, pana se evapora lichidul. Se da jos de pe foc.

Orzul astfel pregatit se amesteca cu lintea scursa si cu verdeata tocata marunt.



Prepararea puiului:

Pieptul de pui se taie fasii, se da cu sare si piper. Intr-un castronel se bate un ou. Fasiile de pui se dau intai prin ou, apoi prin cerealele de porumb, pe care le-ati sfaramat inainte. Se pun intr-o tava, in care este hartie de copt, se stropesc cu putin ulei de masline si se introduc la cuptorul, incalzit la 200 de grade, timp de 25 de minute. La jumatate timpului se intorc.



Cand am montat farfuria am picurat si putin sos de chilli dulce (se gaseste in supermarketuri).



Garnitura este foarte, foarte gustoasa, iar fasiile de piept de pui sunt crocante la exterior si fragede in interior. Puteti consuma acest fel de mancare impreuna cu o salata verde!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui crispy la cuptor cu garnitura de Şehriye si linte maro" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute marinate cu taitei de orez

Chiftelute marinate cu taitei de orez

Pentru chiftelute, inmuiem felia de paine in apa, o stoarcem bine, apoi o dam pe razatoarea mare.

7 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Medalion de caprioara cu sos de mure

Medalion de caprioara cu sos de mure

Muschiul de caprioara se curata de pielite, se spala,se taie in felii de 2 cm. Se sterg feliile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru garnitura:
  • - 1 canuta Şehriye (orez turcesc). Se poate inlocui cu orez normal (bob cu bob Colosal de la Scotti)
  • - 1 canuta linte maro (din conserva)
  • - 3 fire de ceapa verde
  • 1 catel de usturoi
  • - 3 canute de supa de vita sau apa (se foloseste de trei ori cantitatea de orez
  • adica la o cana de orez puneti 3 de apa sau supa)
  • - 1 lingura de ulei de masline
  • - 1/2 legatura patrunjel
  • - sare/piper
  • Pentru pieptul crispy:
  • - 1/2 pui dezosat
  • - sare
  • piper
  • - 1 - 2 linguri de ulei de masline
  • - 1 ou
  • - 1 cana de cereale de porumb (pe care le folositi dimineata cu laptele)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de praz cu limba si masline Mancare de praz cu limba si masline

Se fierbe separat limba și se curata de piele cu atentie. Intr-o cratiță se pune ceapă tocata cu 2 linguri de ulei si putina apa.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Curcan cu năut și lămâie