autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui crispy la cuptor cu garnitura de Şehriye si linte maro

Autor: Lily Musat (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lily Musat (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 31 ianuarie 2013

Ingrediente
Pentru garnitura:, - 1 canuta Şehriye (orez turcesc). Se poate inlocui cu orez normal (bob cu bob Colosal de la Scotti), - 1 canuta linte maro (din conserva), - 3 fire de ceapa verde, 1 catel de usturoi, - 3 canute de supa de vita sau apa (se foloseste de trei ori cantitatea de orez, adica la o cana de orez puneti 3 de apa sau supa), - 1 lingura de ulei de masline, - 1/2 legatura patrunjel, - sare/piper, Pentru pieptul crispy:, - 1/2 pui dezosat, - sare, piper, - 1 - 2 linguri de ulei de masline, - 1 ou, - 1 cana de cereale de porumb (pe care le folositi dimineata cu laptele)

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Prepararea garniturii:

Intr-o cratita puneti 1 lingura de ulei de masline, ceapa si usturoiul tocate marunt si boabele de Şehriye. Se amesteca timp de 1-2 minute, pana cand Şehriye isi schimba culoarea. Se adauga supa de vita, sare, piper si se lasa la foc mic, pana se evapora lichidul. Se da jos de pe foc.

Orzul astfel pregatit se amesteca cu lintea scursa si cu verdeata tocata marunt.



Prepararea puiului:

Pieptul de pui se taie fasii, se da cu sare si piper. Intr-un castronel se bate un ou. Fasiile de pui se dau intai prin ou, apoi prin cerealele de porumb, pe care le-ati sfaramat inainte. Se pun intr-o tava, in care este hartie de copt, se stropesc cu putin ulei de masline si se introduc la cuptorul, incalzit la 200 de grade, timp de 25 de minute. La jumatate timpului se intorc.



Cand am montat farfuria am picurat si putin sos de chilli dulce (se gaseste in supermarketuri).



Garnitura este foarte, foarte gustoasa, iar fasiile de piept de pui sunt crocante la exterior si fragede in interior. Puteti consuma acest fel de mancare impreuna cu o salata verde!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui crispy la cuptor cu garnitura de Şehriye si linte maro" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mincare de conopida

Mincare de conopida

Spalam pulpele(le putem curata de piele) si le prajim.Intre timp desfacem conopida in buchetele si

2 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Mancaruri cu carne
sote de ficat

sote de ficat

se pun ficateii in tava dupa ce ia-m spalat, peste ei punem sare,piper,usturoi,ceapa solzisori,vin,ulei,apa

4 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru garnitura:
  • - 1 canuta Şehriye (orez turcesc). Se poate inlocui cu orez normal (bob cu bob Colosal de la Scotti)
  • - 1 canuta linte maro (din conserva)
  • - 3 fire de ceapa verde
  • 1 catel de usturoi
  • - 3 canute de supa de vita sau apa (se foloseste de trei ori cantitatea de orez
  • adica la o cana de orez puneti 3 de apa sau supa)
  • - 1 lingura de ulei de masline
  • - 1/2 legatura patrunjel
  • - sare/piper
  • Pentru pieptul crispy:
  • - 1/2 pui dezosat
  • - sare
  • piper
  • - 1 - 2 linguri de ulei de masline
  • - 1 ou
  • - 1 cana de cereale de porumb (pe care le folositi dimineata cu laptele)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru. Într-o tavă cu un strat subţire de ulei se aşază

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Pui pane cu pesmet si garnitura de spanac picant