autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pui crispy la cuptor cu garnitura de Şehriye si linte maro

Autor: Lily Musat (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lily Musat (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 31 ianuarie 2013

Ingrediente
Pentru garnitura:, - 1 canuta Şehriye (orez turcesc). Se poate inlocui cu orez normal (bob cu bob Colosal de la Scotti), - 1 canuta linte maro (din conserva), - 3 fire de ceapa verde, 1 catel de usturoi, - 3 canute de supa de vita sau apa (se foloseste de trei ori cantitatea de orez, adica la o cana de orez puneti 3 de apa sau supa), - 1 lingura de ulei de masline, - 1/2 legatura patrunjel, - sare/piper, Pentru pieptul crispy:, - 1/2 pui dezosat, - sare, piper, - 1 - 2 linguri de ulei de masline, - 1 ou, - 1 cana de cereale de porumb (pe care le folositi dimineata cu laptele)

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Prepararea garniturii:

Intr-o cratita puneti 1 lingura de ulei de masline, ceapa si usturoiul tocate marunt si boabele de Şehriye. Se amesteca timp de 1-2 minute, pana cand Şehriye isi schimba culoarea. Se adauga supa de vita, sare, piper si se lasa la foc mic, pana se evapora lichidul. Se da jos de pe foc.

Orzul astfel pregatit se amesteca cu lintea scursa si cu verdeata tocata marunt.



Prepararea puiului:

Pieptul de pui se taie fasii, se da cu sare si piper. Intr-un castronel se bate un ou. Fasiile de pui se dau intai prin ou, apoi prin cerealele de porumb, pe care le-ati sfaramat inainte. Se pun intr-o tava, in care este hartie de copt, se stropesc cu putin ulei de masline si se introduc la cuptorul, incalzit la 200 de grade, timp de 25 de minute. La jumatate timpului se intorc.



Cand am montat farfuria am picurat si putin sos de chilli dulce (se gaseste in supermarketuri).



Garnitura este foarte, foarte gustoasa, iar fasiile de piept de pui sunt crocante la exterior si fragede in interior. Puteti consuma acest fel de mancare impreuna cu o salata verde!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui crispy la cuptor cu garnitura de Şehriye si linte maro" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Vitel sote cu garnitura de gnochi si ciuperci

Vitel sote cu garnitura de gnochi si ciuperci

Carnea de vita taiata bucati se pregateste sote la cuptor, in vas Jena (putina apa, putin ulei de

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Pui Tandorri

Pui Tandorri

Pulpele se spala si se sterg bine cu prosoape de hartie.Pe fiecare pulpa se fac 2-3 crestaturi cu

18 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru garnitura:
  • - 1 canuta Şehriye (orez turcesc). Se poate inlocui cu orez normal (bob cu bob Colosal de la Scotti)
  • - 1 canuta linte maro (din conserva)
  • - 3 fire de ceapa verde
  • 1 catel de usturoi
  • - 3 canute de supa de vita sau apa (se foloseste de trei ori cantitatea de orez
  • adica la o cana de orez puneti 3 de apa sau supa)
  • - 1 lingura de ulei de masline
  • - 1/2 legatura patrunjel
  • - sare/piper
  • Pentru pieptul crispy:
  • - 1/2 pui dezosat
  • - sare
  • piper
  • - 1 - 2 linguri de ulei de masline
  • - 1 ou
  • - 1 cana de cereale de porumb (pe care le folositi dimineata cu laptele)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Pui pe sticla