Puiul cu busuioc sau Gai Pad Gra Pow este o reteta clasica din bucataria thailandeza si este surprinzator de usor de gatit. Nu va temeti sa folositi ceea ce poate parea o cantitate mare de frunze busuioc, caci ele dau farmecul acestei retete.
Amestecati usturoiul si ardeiul iute (taiate marunt). Curatati si spalati funzele de busuioc. S-ar putea sa vi se para ca sunt foarte multe frunze, dar ele se vor micsora prin gatire, iar aroma acestui fel de mancare este data tocmai de aceste frunze de busuioc.
Prajiti usturoiul si ardeiul iute in uleiul incins. Atunci cand usturoiul devine maroniu, adaugati carnea de pui tocata. Amestecati continuu, pana ce sucul lasat de carne se evapora. S-ar putea sa dureze cateva minute. Adaugati zaharul si sosul de peste (pe care il puteti gasi la supermarket). Apoi se adauga frunzele de busuioc, amestecati de cateva ori pentru a amesteca busuiocul cu carnea de pui si luati tigaia de pe foc. Mancarea se serveste calda, cu orez.
In mod normal, in Thailanda, Gai Pad Gra Pow se serveste alaturi de un mic bol de sos de peste cu ardei iute.
Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagraReteta de friptura de porc cu legume la cuptor. Friptura de porc la cuptor reteta simpla si usor de facut. Reteta de pulpa de...
Friptura de porc cu legume la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii