Pui cu busuioc

Timp pregatire
90 minute

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei vegetal;
  • 4-7 adei foarte iuti, tocati marunt;
  • 1 lingura de zahar;
  • 1-2 pachete de frunze de busuioc proaspete;
  • 250 de grame de carne de pui tocata;
  • 1 lingurita de usturoi, tocat marunt;
  • 3 linguri de sos de peste.

Mod de preparare

Puiul cu busuioc sau  Gai Pad Gra Pow este o reteta clasica din bucataria thailandeza si este surprinzator de usor de gatit. Nu va temeti sa folositi ceea ce poate parea o cantitate mare de  frunze busuioc, caci ele dau farmecul acestei retete.

Amestecati usturoiul si ardeiul iute (taiate marunt). Curatati si spalati funzele de busuioc. S-ar putea sa vi se para ca sunt foarte multe frunze, dar ele se vor micsora prin gatire, iar aroma acestui fel de mancare este data tocmai de aceste frunze de busuioc.
 
Prajiti usturoiul si ardeiul iute in uleiul incins. Atunci cand usturoiul devine maroniu, adaugati carnea de pui tocata. Amestecati continuu, pana ce sucul lasat de carne se evapora. S-ar putea sa dureze cateva minute. Adaugati zaharul si sosul de peste (pe care il puteti gasi la supermarket). Apoi se adauga frunzele de busuioc, amestecati de cateva ori pentru a amesteca busuiocul cu carnea de pui si luati tigaia de pe foc. Mancarea se serveste calda, cu orez.

In mod normal, in Thailanda, Gai Pad Gra Pow se serveste alaturi de un mic bol de sos de peste cu ardei iute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise