autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Pui cu busuioc

   Specific: 

Thailanda


    Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Thailanda


Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Ingrediente
2 linguri de ulei vegetal, 4-7 adei foarte iuti, tocati marunt, 1 lingura de zahar, 1-2 pachete de frunze de busuioc proaspete, 250 de grame de carne de pui tocata, 1 lingurita de usturoi, tocat marunt, 3 linguri de sos de peste.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare


Puiul cu busuioc sau Gai Pad Gra Pow este o reteta clasica din bucataria thailandeza si este surprinzator de usor de gatit. Nu va temeti sa folositi ceea ce poate parea o cantitate mare de frunze busuioc, caci ele dau farmecul acestei retete.



Amestecati usturoiul si ardeiul iute (taiate marunt). Curatati si spalati funzele de busuioc. S-ar putea sa vi se para ca sunt foarte multe frunze, dar ele se vor micsora prin gatire, iar aroma acestui fel de mancare este data tocmai de aceste frunze de busuioc.



Prajiti usturoiul si ardeiul iute in uleiul incins. Atunci cand usturoiul devine maroniu, adaugati carnea de pui tocata. Amestecati continuu, pana ce sucul lasat de carne se evapora. S-ar putea sa dureze cateva minute. Adaugati zaharul si sosul de peste (pe care il puteti gasi la supermarket). Apoi se adauga frunzele de busuioc, amestecati de cateva ori pentru a amesteca busuiocul cu carnea de pui si luati tigaia de pe foc. Mancarea se serveste calda, cu orez.



In mod normal, in Thailanda, Gai Pad Gra Pow se serveste alaturi de un mic bol de sos de peste cu ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu busuioc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui dezosate la cuptor cu busuioc si usturoi

Pulpe de pui dezosate la cuptor cu busuioc si usturoi

Se spala pulpele si se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti.Se toaca busuiocul potrivit,se

11 voturi    3 comentarii
2h
Fripturi
Pulpe de pui umplute cu masline, kaizer si busuioc

Pulpe de pui umplute cu masline, kaizer si busuioc

Batem usor pulpele si deasupra lor punem maslinele taiate feliute, fasiile de kaizer, busuiocul.

12 voturi    8 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • COSTINELA  M.

    COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 31 august 2010

    Cred ca e o minune ! Se salveaza .

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 4-7 adei foarte iuti
  • tocati marunt
  • 1 lingura de zahar
  • 1-2 pachete de frunze de busuioc proaspete
  • 250 de grame de carne de pui tocata
  • 1 lingurita de usturoi
  • tocat marunt
  • 3 linguri de sos de peste.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

COSTINELA M. (Chef de cuisine)

Cred ca e o minune ! Se salveaza .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu smantana