Autor:
alin (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 19 iulie 2012
Ingrediente
10 gr piper negru, 1 lingura margarina, 20 ml ulei de masline, 50 ml vin alb, 10 gr sare de mare, 1 kg cartofi albi pentru fiert, 2 gr oregano, 1 kg pui intreg, 400 gr rosii decojite, 50 ml lapte dulce
Dificultate: Medie | Timp: 1h 20 min
Mod de preparare
Puiul se spala bine in apa rece si se da pielita jos. Se transeaza in parti egale (pulpe, ciocanele, spate, gat) se pun in tava de cuptor (intre timp incingeti cuptorul la 180 grade). Se face un bait din vin alb si ulei de masline, sare de mare, piper si oregano si se unge bine de tot fiecare bucata de carne in parte! Se baga 30 min la cuptor,din cand in cand se scoate la verificat. Cartofii se curata de coaja,se spala in apa rece si se taie feliute subtiri. Intr-o oala se pune apa si sare, cartofii si la fiert! Dupa proces se scurg pastrandu-se un pic de apa de la fierbere, se adauga margarina si laptele, un pic de sare de mare si se omogenizeaza cu mixerul intr-un piure delicios si pufos!
Intre timp se inchide cuptorul si se scoate carnea pe un platou, sosul rezultat, strecurandu-se si amestecandu-se bine cu rosiile decojite sare de mare, piper negru si busuioc. Se pun pe farfurie de servire 2-3 buc de carne, o lingura mare de piure pufos si peste 2 linguri de sos se rosii delicios! Se serveste cald!
Pofta buna!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui intreg la cuptor cu piure de cartofi si sos de rosii" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat
13 voturi
0 comentarii
1h 30 min
Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil
19 voturi
17 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate