Ingrediente
4 buc. piept de pui cu os sau pulpe cu tot cu partea de sus, , 2 cepe, , 2 frunze de telina, , 2 rosii de marime mijlocie, , 1 ardei verde, , 1 lingura chimen, , 1/2 cana stafide, , 1/2 cana masline, , 700-750 ml pasta de tomate, , 4 cartofi.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
146 voturi
Mod de preparare
Se reduce temperatura cuptorului la 450F (230C) si se plaseaza la mijloc cratita acoperita cu o folie de aluminiu. Cartofii se inteapa cu o furculita si se plaseaza pe un gratar in partea de jos a cuptorului.
Dupa 30 de minute se scoate folia de aluminiu si cu o lingura se stropeste puiul cu sos. Se lasa descoperit si se mai pastreaza 25-30 min. la cuptor, dupa care se scoate afara.
La servire, se toarna aprox.1/4 cana de sos pe fiecare bucata de pui. Peste fiecare cartof se adauga o lingura de smintina.
Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009
Reteta foarte interesanta. O voi incerca si eu. Garnitura e super.