autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Pui marocan

   Specific: 

Maroc


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Maroc


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
4 buc. piept de pui cu os sau pulpe cu tot cu partea de sus, , 2 cepe, , 2 frunze de telina, , 2 rosii de marime mijlocie, , 1 ardei verde, , 1 lingura chimen, , 1/2 cana stafide, , 1/2 cana masline, , 700-750 ml pasta de tomate, , 4 cartofi.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

146 voturi

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 500 F (250 C). Se desface pielita de pe carne si se pune carnea intr-o cratita de 3 l. Se taie marunt ceapa, iar telina in bucati de 1 cm. Se taie fiecare rosie in 8 felii. Se curata ardeiul de vinisoare si seminte si se taie marunt. Se arunca toate zarzavaturile peste pui. Se pun chimenul, stafidele si maslinele peste pui, iar apoi se toarna pasta de rosii deasupra.



Se reduce temperatura cuptorului la 450F (230C) si se plaseaza la mijloc cratita acoperita cu o folie de aluminiu. Cartofii se inteapa cu o furculita si se plaseaza pe un gratar in partea de jos a cuptorului.



Dupa 30 de minute se scoate folia de aluminiu si cu o lingura se stropeste puiul cu sos. Se lasa descoperit si se mai pastreaza 25-30 min. la cuptor, dupa care se scoate afara.



La servire, se toarna aprox.1/4 cana de sos pe fiecare bucata de pui. Peste fiecare cartof se adauga o lingura de smintina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui marocan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui intreg in aluat

Pui intreg in aluat

Incalzeste cuptorul la 220⁰C.Unge cu putin ulei de masline un vas termorezistent. Pentru aluat,

25 voturi    14 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Stufat din piept de pui

Stufat din piept de pui

Pieptul de pui se taie fisiute sau cuburi, se spala , se lasa la scurs, se sareaza si se rumeneste

5 voturi    6 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

    Reteta foarte interesanta. O voi incerca si eu. Garnitura e super.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 martie 2009

    Waw, ce bun trebuie sa fie!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

146 voturi

Ingrediente

  • 4 buc. piept de pui cu os sau pulpe cu tot cu partea de sus
  • 2 cepe
  • 2 frunze de telina
  • 2 rosii de marime mijlocie
  • 1 ardei verde
  • 1 lingura chimen
  • 1/2 cana stafide
  • 1/2 cana masline
  • 700-750 ml pasta de tomate
  • 4 cartofi.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Doina Varga (Chef de cuisine)

Reteta foarte interesanta. O voi incerca si eu. Garnitura e super.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Chiftelute marinate