autor:

Vekas

» » Fripturi

Pui umplut a la Kiev

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Rusia


    Reteta postata pe: 04 septembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Specific:  

Rusia


Reteta postata pe: 04 septembrie 2006

Ingrediente
un pui de 1kg., curatat si spalat,sare, piper negru, 2 felii de paine, 1pahar de vin alb, 2linguri de nuca macinata, 2oua, 50gr. unt(2linguri),2catei de usturoi, manunchi de patrunjel verde proaspat,nucsoara

Dificultate: Medie Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Se ridica cu degetele pielea puiului pentru a putea fi umplut. Se sareaza si se pipereaza puiul si in interior si in exterior, il lasam deoparte si pregatim umplutura. Feliile de paine le punem la inmuiat in vinul alb, apoi scurgem si amestecam painea cu nuca, ouale, 1/2 din cantitatea de unt, cu usturoiul zdrobit, patrunjelul tocat, piper si nucsoara dupa gust. Saram , daca mai este necesar. Cu aceasta compozitie umplem puiul sub piele. Legam picioarele puiului . Restul de unt il punem intr-o tigaie, lasam sa se infierbinte si punem puiul si il rumenim pe toate partile. Apoi , punem puiul intr-un vas, il stropim cu vinul ramas de la stoarcerea painii si il punem in cuptorul preincalzit timp de o ora.Intre timp, stropim puiul cu jiul din tava, pina puiul se patrunde bine si se rumeneste. Se scoate puiul din tava, se dezleaga picioarele puiului si se taie in 4 bucati , cu foarfeca speciala de taiat carnea.Se serveste cu cartofi piure si salata de sezon(verde, de ardei copti, de varza, de rosii etc.)
Obs: umplutura se poate imbogati si cu ficatel; in loc de nuca , se pot folosi migdale;
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut a la Kiev" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Saramura de crap

Saramura de crap

Se curata pesti de intestine si branhii, se spala, se imbraca abundent cu sarea grunjoasa.Gratarul

4 voturi    3 comentarii
40 min
Fripturi
Friptura de pui la coptor in vas de lut

Friptura de pui la coptor in vas de lut

Vasul de lut se scufunda in chiuveta plina cu apa timp de 20 min., in acest timp pregatim puiul.

3 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • un pui de 1kg.
  • curatat si spalat,sare
  • piper negru
  • 2 felii de paine
  • 1pahar de vin alb
  • 2linguri de nuca macinata
  • 2oua
  • 50gr. unt(2linguri),2catei de usturoi, manunchi de patrunjel verde proaspat,nucsoara

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Cotlete de berbecut