Pui umplut a la Kiev

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un pui de 1kg.
  • curatat si spalat
  • sare
  • piper negru
  • 2 felii de paine
  • 1pahar de vin alb
  • 2linguri de nuca macinata
  • 2oua
  • 50gr. unt(2linguri)
  • 2catei de usturoi
  • 1/2 manunchi de patrunjel verde proaspat
  • nucsoara;

Mod de preparare

Se ridica cu degetele pielea puiului pentru a putea fi umplut. Se sareaza si se pipereaza puiul si in interior si in exterior, il lasam deoparte si pregatim umplutura. Feliile de paine le punem la inmuiat in vinul alb, apoi scurgem si amestecam painea cu nuca, ouale, 1/2 din cantitatea de unt, cu usturoiul zdrobit, patrunjelul tocat, piper si nucsoara dupa gust. Saram , daca mai este necesar. Cu aceasta compozitie umplem puiul sub piele. Legam picioarele puiului . Restul de unt il punem intr-o tigaie, lasam sa se infierbinte si punem puiul si il rumenim pe toate partile. Apoi , punem puiul intr-un vas, il stropim cu vinul ramas de la stoarcerea painii si il punem in cuptorul preincalzit timp de o ora.Intre timp, stropim puiul cu jiul din tava, pina puiul se patrunde bine si se rumeneste. Se scoate puiul din tava, se dezleaga picioarele puiului si se taie in 4 bucati , cu foarfeca speciala de taiat carnea.Se serveste cu cartofi piure si salata de sezon(verde, de ardei copti, de varza, de rosii etc.)

Obs: umplutura se poate imbogati si cu ficatel; in loc de nuca , se pot folosi migdale;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise