Pui umplut cu amestec hawaian si legume la cuptor

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pui umplut cu amestec hawaian si legume la cuptor

Ingrediente

  • 1 pui de 1,200-1,400 kg
  • sare, piper
  • piper alb
  • boia dulce, boia iute de ardei
  • maghiran uscat
  • 2-3 linguri de ulei
  • 100 ml vin alb
  • Pentru amestec hawaian:
  • 2 linguri orez
  • 1 ceapa mica
  • 1 ardei mic rosu
  • 2 linguri de mazare verde
  • 2 linguri porumb din conserva
  • 2 linguri de ulei
  • sare,piper
  • Pentru garnitura de legume:
  • 500-600 gr cartofi
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei rosu
  • 4-5 rosi cherry

Mod de preparare

Cum procedezi, simplu, curatam si spalam bine puiul si ne ocupam de amestecul hawaian. Curatam si tocam legumele marunt si calim in 2 linguri de ulei, adaugam orezul spalat si calim 2-3 min. Turnam o cescuta de apa, condimentam si lasam sa scada apa. Umplem puiul cu acestr amestec.

Nu prindeti cu scobitori, de preferinta se coase cu ata de bucatarie, riscati sa iasa umplutura.

Se condimenteaza puiul cu un amestec pregatit din cele amintite mai sus. Se aseaza puiul intr-un vas termorezistent, si asezam legumele in jurul lui, taiate dupa preferinta, se toarna 2-3 linguri de ulei si vinul.

Introducem la cuptor si lasam cca 1 ora si jumatate, depinde de cuptorul fiecaruia. Se stropeste din cand in cand cu sos ul format din tava.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Dulciuri diverse

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa
Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Se spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise