Pulpe de curcan cu ciuperci, vin alb si sos de alune

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pulpe de curcan cu ciuperci, vin alb si sos de alune

Ingrediente

  • - 1 kg de pulpe de curcan dezosate
  • - 500 g de ciuperci champignon brune
  • - 12 catei de usturoi
  • - 5 legaturi de ceapa verde
  • - 1 ceasca de vin alb demisec
  • - 1 ceasca de alune de padure crude
  • - 5 linguri de ulei de masline extravirgin
  • - sare
  • - piper negru
  • - boia iute
  • - boia dulce
  • - oregano
  • - cimbru

Mod de preparare

Pentru friptura:

Se taie pulpa de curcan in 5 bucati, se spala cu apa calda. Se condimenteaza cu sare, piper, boia, oregano, cimbru. Se impaneaza cu 6 bucati de usturoi. Se aseaza carnea intr-o tava, se unde cu 3 linguri de ulei de masline, se adauga 1-2 cani de apa. Se pune la cuptorul incalzit la 175°C. Carnea se lasa la cuptor circa 1 ora, timp in care se mai stropeste cu sos sa nu se usuce. Intre timp se curata ciupercile si se taie in felii mari. Dupa ce carnea a stat 1 ora la cuptor, se adauga ciupercile, ceapa verde taiata in bucati mari si vinul alb. Se mai pune la cuptor circa 30 de minute.

Pentru sosul de alune:

Se macina alunele, se piseaza 6 catei de usturoi. Se pune pe foc tigaia cu 2 linguri de ulei de masline. Se adauga peste uleiul incins pudra de alune si ustuoiul pisat. Se condimenteaza cu sare, piper, boia. Se adauga o ceasca de apa.

Sugestie: Se serveste cu salata verde stropita cu zeama de lamaie, alaturi de un pahar de vin alb.

Este delicios!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise