autor:

IC

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Sosuri

Pulpe de curcan cu ciuperci, vin alb si sos de alune

Autor: IC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2011

Ingrediente
- 1 kg de pulpe de curcan dezosate, - 500 g de ciuperci champignon brune, - 12 catei de usturoi, - 5 legaturi de ceapa verde, - 1 ceasca de vin alb demisec, - 1 ceasca de alune de padure crude, - 5 linguri de ulei de masline extravirgin, - sare, - piper negru, - boia iute, - boia dulce, - oregano, - cimbru

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Pentru friptura:
Se taie pulpa de curcan in 5 bucati, se spala cu apa calda. Se condimenteaza cu sare, piper, boia, oregano, cimbru. Se impaneaza cu 6 bucati de usturoi. Se aseaza carnea intr-o tava, se unde cu 3 linguri de ulei de masline, se adauga 1-2 cani de apa. Se pune la cuptorul incalzit la 175°C. Carnea se lasa la cuptor circa 1 ora, timp in care se mai stropeste cu sos sa nu se usuce. Intre timp se curata ciupercile si se taie in felii mari. Dupa ce carnea a stat 1 ora la cuptor, se adauga ciupercile, ceapa verde taiata in bucati mari si vinul alb. Se mai pune la cuptor circa 30 de minute.

Pentru sosul de alune:
Se macina alunele, se piseaza 6 catei de usturoi. Se pune pe foc tigaia cu 2 linguri de ulei de masline. Se adauga peste uleiul incins pudra de alune si ustuoiul pisat. Se condimenteaza cu sare, piper, boia. Se adauga o ceasca de apa.

Sugestie: Se serveste cu salata verde stropita cu zeama de lamaie, alaturi de un pahar de vin alb.

Este delicios!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de curcan cu ciuperci, vin alb si sos de alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Aripi de pui cu sos de usturoi si morcovi

Aripi de pui cu sos de usturoi si morcovi

Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie.Se adauga aripile si se prajesc cate 3-4 minute pe ambele

6 voturi    7 comentarii
1h
Sosuri
Tzatziki

Tzatziki

se spala castravetele, se da pe razatoarea, se amesteca cu iaurtul, smantana, cu lingurita de maoineza,

9 voturi    3 comentarii
10 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • - 1 kg de pulpe de curcan dezosate
  • - 500 g de ciuperci champignon brune
  • - 12 catei de usturoi
  • - 5 legaturi de ceapa verde
  • - 1 ceasca de vin alb demisec
  • - 1 ceasca de alune de padure crude
  • - 5 linguri de ulei de masline extravirgin
  • - sare
  • - piper negru
  • - boia iute
  • - boia dulce
  • - oregano
  • - cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de IC
Iepure la cuptor

Iepure la cuptor

1. Se aseaza iepurele curatat intr-o oala. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si foile de dafin.

15 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Placinta cu brocoli si conopida

Placinta cu brocoli si conopida

Se unge o tava pentru cuptor cu ulei de masline, se adauga in tava buchetele de brocoli si conopida,

5 voturi    0 comentarii
45 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Sos american "Barbecue"