autor:

IC

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Sosuri

Pulpe de curcan cu ciuperci, vin alb si sos de alune

Autor: IC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2011

Ingrediente
- 1 kg de pulpe de curcan dezosate, - 500 g de ciuperci champignon brune, - 12 catei de usturoi, - 5 legaturi de ceapa verde, - 1 ceasca de vin alb demisec, - 1 ceasca de alune de padure crude, - 5 linguri de ulei de masline extravirgin, - sare, - piper negru, - boia iute, - boia dulce, - oregano, - cimbru

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Pentru friptura:
Se taie pulpa de curcan in 5 bucati, se spala cu apa calda. Se condimenteaza cu sare, piper, boia, oregano, cimbru. Se impaneaza cu 6 bucati de usturoi. Se aseaza carnea intr-o tava, se unde cu 3 linguri de ulei de masline, se adauga 1-2 cani de apa. Se pune la cuptorul incalzit la 175°C. Carnea se lasa la cuptor circa 1 ora, timp in care se mai stropeste cu sos sa nu se usuce. Intre timp se curata ciupercile si se taie in felii mari. Dupa ce carnea a stat 1 ora la cuptor, se adauga ciupercile, ceapa verde taiata in bucati mari si vinul alb. Se mai pune la cuptor circa 30 de minute.

Pentru sosul de alune:
Se macina alunele, se piseaza 6 catei de usturoi. Se pune pe foc tigaia cu 2 linguri de ulei de masline. Se adauga peste uleiul incins pudra de alune si ustuoiul pisat. Se condimenteaza cu sare, piper, boia. Se adauga o ceasca de apa.

Sugestie: Se serveste cu salata verde stropita cu zeama de lamaie, alaturi de un pahar de vin alb.

Este delicios!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de curcan cu ciuperci, vin alb si sos de alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci

Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci

Fierbeti pastele al dente, scurgeti-le si clatiti-le cu apa rece. Cat se fierb pastele pregatiti

27 voturi    9 comentarii
30 min
Sosuri
Ghiveci sau ketchup-la alegere

Ghiveci sau ketchup-la alegere

Se taie cubuleţe dovleacul şi se pune în cratiţă de 8 l care încape în cuptor. Se pune pe

20 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • - 1 kg de pulpe de curcan dezosate
  • - 500 g de ciuperci champignon brune
  • - 12 catei de usturoi
  • - 5 legaturi de ceapa verde
  • - 1 ceasca de vin alb demisec
  • - 1 ceasca de alune de padure crude
  • - 5 linguri de ulei de masline extravirgin
  • - sare
  • - piper negru
  • - boia iute
  • - boia dulce
  • - oregano
  • - cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de IC
Iepure la cuptor

Iepure la cuptor

1. Se aseaza iepurele curatat intr-o oala. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si foile de dafin.

15 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Placinta cu brocoli si conopida

Placinta cu brocoli si conopida

Se unge o tava pentru cuptor cu ulei de masline, se adauga in tava buchetele de brocoli si conopida,

6 voturi    0 comentarii
45 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Paste cu sos cremos de branza albastra si spanac