autor:

IC

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Sosuri

Pulpe de curcan cu ciuperci, vin alb si sos de alune

Autor: IC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2011

Ingrediente
- 1 kg de pulpe de curcan dezosate, - 500 g de ciuperci champignon brune, - 12 catei de usturoi, - 5 legaturi de ceapa verde, - 1 ceasca de vin alb demisec, - 1 ceasca de alune de padure crude, - 5 linguri de ulei de masline extravirgin, - sare, - piper negru, - boia iute, - boia dulce, - oregano, - cimbru

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Pentru friptura:
Se taie pulpa de curcan in 5 bucati, se spala cu apa calda. Se condimenteaza cu sare, piper, boia, oregano, cimbru. Se impaneaza cu 6 bucati de usturoi. Se aseaza carnea intr-o tava, se unde cu 3 linguri de ulei de masline, se adauga 1-2 cani de apa. Se pune la cuptorul incalzit la 175°C. Carnea se lasa la cuptor circa 1 ora, timp in care se mai stropeste cu sos sa nu se usuce. Intre timp se curata ciupercile si se taie in felii mari. Dupa ce carnea a stat 1 ora la cuptor, se adauga ciupercile, ceapa verde taiata in bucati mari si vinul alb. Se mai pune la cuptor circa 30 de minute.

Pentru sosul de alune:
Se macina alunele, se piseaza 6 catei de usturoi. Se pune pe foc tigaia cu 2 linguri de ulei de masline. Se adauga peste uleiul incins pudra de alune si ustuoiul pisat. Se condimenteaza cu sare, piper, boia. Se adauga o ceasca de apa.

Sugestie: Se serveste cu salata verde stropita cu zeama de lamaie, alaturi de un pahar de vin alb.

Este delicios!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de curcan cu ciuperci, vin alb si sos de alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Lactoneza (maioneza din lapte cu usturoi)

Lactoneza (maioneza din lapte cu usturoi)

Se curata cateii de usturoi si se pun in paharul inalt de la blendar, se adauga putina sare si laptele.Se

13 voturi    5 comentarii
15 min
Sosuri
SALATA DE CARTOFI CU SOS DE MUSTAR

SALATA DE CARTOFI CU SOS DE MUSTAR

Cartofii se spala si se fierb in coaja.Se curata de coaja,se taie felii,ceapa se taie si ea pestisori

45 voturi    4 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • - 1 kg de pulpe de curcan dezosate
  • - 500 g de ciuperci champignon brune
  • - 12 catei de usturoi
  • - 5 legaturi de ceapa verde
  • - 1 ceasca de vin alb demisec
  • - 1 ceasca de alune de padure crude
  • - 5 linguri de ulei de masline extravirgin
  • - sare
  • - piper negru
  • - boia iute
  • - boia dulce
  • - oregano
  • - cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de IC
Iepure la cuptor

Iepure la cuptor

1. Se aseaza iepurele curatat intr-o oala. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si foile de dafin.

15 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Placinta cu brocoli si conopida

Placinta cu brocoli si conopida

Se unge o tava pentru cuptor cu ulei de masline, se adauga in tava buchetele de brocoli si conopida,

6 voturi    0 comentarii
45 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pesto alla genovese