autor:

Sidy

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pulpe de pui cu sos de ton, cartofi taranesti si salata de rosii

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 septembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 septembrie 2017

Ingrediente
2-4 pulpe de pui, 1 ceapa, 1 fir ceapa varde, 2 catei usturoi, 1 conserva Eva Ton bucati in ulei vegetal, 100 ml vin alb, 100 g smantana, ,  pentru cartofi, 700 g cartofi albi, 3-4 linguri ulei de masline, 1 lingurita paprika afumata, putina nucsoara, sare, , pentru salata, 2 rosii de gradina, 2 fire ceapa verde, 2 catei usturoi, patrunjel verde, sare, piper, 1 lingura otet, 2 linguri ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Pulpele de pui se clatesc in apa rece, se zvanta cu un prosop de bucatarie din hartie si se condimenteaza pe ambele parti si se prajesc pe ambele parti intr-o tigaie bine incinsa cu ulei de masline, 3-4 min pe fiecare parte.

Se scot si se invelesc in hartie de copt (en palillote). Prima data indoim de doua ori partea de jos a hartiei, apoi rasucim lateralele si colturile, le rasucim dedesubt.

Asezam pulpele invelite en papillote in tava.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit, la 200 de grade C, pentru 50 de minute (depinde si de pui cat e de tanar).

Pregatim sosul de ton, intre timp.

Ceapa si usturoiul se curata, se taie marunt si se prajesc in tigaia in care s-au prajit pulpele.

Tonul se scurge intr-o strecuratoare, bine de tot.

Cind ceapa si usturoiul s-au inmuiat putin, se adauga putin vin alb si se lasa sa mai dea citeva clocote. Se adauga in tigaie peste ceapa prajita, tonul bine scurs, apoi punem smantana...Se incalzeste sosul, dar NU sa fiarba, ci sa fie fierbinte.

Apoi se mixeaza precum piureul si se mai toarna vin ca sa mai subtiem sosul delicios.

Cartofii se spala se curata si se taie in 6 sau 4 buc, apoi se fierb 10 minute in apa cu sare, dupa care rasturnam apa de pe ei si se zvanta intr-un prosop de hartie: ii lasam putin sa se raceasca.

Intr-un recipient, se pune uleiul de masline si celelalte condimente, se pun si cartofii feliati si se amesteca bine in asa fel, incat cartofii sa fie cuprinsi pe toate partile.

Astfel pregatiti, cartofii se asaza pe tava de cuptor pe hartie de copt si se coc la 210° C, cam 50 minute. Se coc pina cind acestia au primit o culoare auriu-bruna.

Acum si pulpele sunt gata patrunse, dar aveti grija sa nu va opariti cu aburii din hartie atunci cand o desfaceti.

Preparam salata de rosii. Rosiile se spala, se taie in rondele, la fel si cepa verde si usturoiul, se se pun in recipientul pentru salata.

Din restul ingredientelor, se prepara o marinada, mixand totul bine si se toarna peste rosii si ceapa, se presara cu patrunjelul verde si se lasa deoparte.

Pulpele de pui se servesc cu mult sos de ton, cartofi taranesti, alaturi de salata de rosii.

Pofta mare sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu sos de ton, cartofi taranesti si salata de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Carnaciori la gratar cu garnitura de ciuperci

Carnaciori la gratar cu garnitura de ciuperci

O masa copioasa, gatita in graba, cand nu aveti prea mult timp la dispozitie, dar de efect. Asezati

4 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci cu cascaval, branza topita si smantana

Ciuperci cu cascaval, branza topita si smantana

Se spala bine ciupercile si se scurg de apa. Se pun la calit la foc mic intr-o craticioara, in unt,

19 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 2-4 pulpe de pui
  • 1 ceapa
  • 1 fir ceapa varde
  • 2 catei usturoi
  • 1 conserva Eva Ton bucati in ulei vegetal
  • 100 ml vin alb
  • 100 g smantana
  •  pentru cartofi
  • 700 g cartofi albi
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita paprika afumata
  • putina nucsoara
  • sare
  • pentru salata
  • 2 rosii de gradina
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

226 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Cartofi noi, prajiti