Pulpe de pui cu sos de usturoi si vin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pulpe de pui cu sos de usturoi si vin

Ingrediente

  • 1 kg de pulpe de pui dezosate;
  • frunze de busuioc proaspete;
  • doua caciulii de usturoi - cca 15 catei de usturoi;
  • 200 ml vin rosu de casa;
  • o lingura de unt;
  • ulei de masline;
  • sare, condimente pentru pui, boia, piper, curry.

Mod de preparare

Se spala pulpele, se ung cu ulei de masline, si se condimenteaza cu sare, piper, boia si condimente pentru pui. Se pun la frigider pentru cca 2 ore, se se marineze.

Intre timp se zdrobeste usturoiul, se pune intr-un bol si se freaca cu sare si putin ulei de masline, pana se face ca o maioneza. Se pune peste usturoi vinul, untul, curry, piper si frunzele de busuioc tocate, se amesteca bine si se lasa la cald.

Intr-o tava de teflon ondulata, ca cea folosita pentru gratar, se pune ulei, se aseaza pulpele deja condimentate si se pun la prajit pe aragaz. Dupa cca 2-3 min, cand prind o culoare alba, pulpele se intorc pe partea cealalta pentru inca cca 3 min. Acum se pune cu o lingura peste pulpe cam jumatate din sosul de vin si usturoi, se pune un capac cu gauri, si se lasa la prajit, la foc mic, fara a se misca. Atunci cand sunt gata de prajit pe o parte, se intorc pulpele, si se pune sosul ramas, cu grija, peste fiecare pulpa. Daca este necesar, se mai adauga cate putina apa. La final, se toarna sosul rezultat intr-un bol, si se continua prajirea pulpelor inca circa 5 min, petru a fi mai crocante.

Se pot servi cu orice garnitura, alaturi de sosul de vin si usturoi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise