autor:

Dan65

» » Mancaruri cu carne

Pulpe de pui in sos picant

Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 15 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 15 octombrie 2012

Ingrediente
Pentru 4 portii: -4 pulpe de pui intregi. -6 linguri cu virf de boia dulce. -1/2 lingurite de boia iute. -1 ardei gras rosu,mai mare. -3-4 rosii mai mari,bine coapte. -150 ml de ulei. -1-2 cubulete Knorr de legume.Sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Curatam pulpele de pui de eventualele resturi de pene ramase. Le parlim putin la flacara de la aragaz sau la o spirtiera. Le spalam bine si indepartam eventualele pielite si le lasam sa se scurga de apa, dupa care le saram putin. Intr-o tigaie punem uleiul la incins. Cind uleiul este incins bine, punem pulpele la fript la foc mare. Le lasam sa se friga cite 5 minute pe o parte, pina cind se rumenesc frumos. Nu trebuie sa fie bine fripte, din contra, trebuie sa ramana crude la mijloc.Tigaia o acoperim cu un capac pentru a nu stropi tot aragazul cu ulei. Cind pulpele au fost fripte, le punem pe o farfurie. Uleiul care a ramas de la fript il punem intr-o cratita, pe foc mic, adaugam boiaua de ardei dulce si cea iute, lasam sa se friga putin, circa 1 minut, amestecind incontinuu, dupa care stigem cu 1-1 1/2L de apa fierbinte in care am dizolvat in prealabil cubuletele Knorr si lasam sa dea in clocot. Cind a dat in clocot, tragem cratita de pe foc, punem pulpele inauntru, deasupra punem ardeiul gras, taiat fisii mari si rosiile taiate feli mari. In loc de boiaua iute, putem pune 1-2 ardei iuti, taiati in rondele mici, impreuna cu ardeiul gras si rosiile. Daca vrem sa nu fie picant eliminam boiaua sau ardeiul iute. Dupa care potrivim de sare si punem cratita in cuptor, la 180° pentru cca 1 ora. Se serveste cald cu garnitura de piure de cartofi sau pilaf simplu de orez, cu un vin alb demisec. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in sos picant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi cu spinari de pui

Cartofi cu spinari de pui

Se taie cartofii, pe lungime, 1,5/1,5 cm., se asaza intr-o tava emailata, astfel incit sa acopera

5 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Parfait de ficat de pui cu stafide si vin dulce

Parfait de ficat de pui cu stafide si vin dulce

Pune stafidele si vinul intr-un bol si da-le la cuptorul cu microunde, la putere maxima, timp de

5 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2012

    e pe gustul meu!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii: -4 pulpe de pui intregi. -6 linguri cu virf de boia dulce. -1/2 lingurite de boia iute. -1 ardei gras rosu,mai mare. -3-4 rosii mai mari,bine coapte. -150 ml de ulei. -1-2 cubulete Knorr de legume.Sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dan65
Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Se iau castravetii, se curata de coaja, se dau pe razatoarea de feliat (sau ii taiati rondele cit

5 voturi    2 comentarii
15 min
Salate de legume
Pilaf de orez cu legume

Pilaf de orez cu legume

Se spala si se curata de coaja toate legumele. Se taie cit mai marunt ceapa. Se taie in cubulete

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Este o reteta italiana specifica provincie Mantova. Intr-o cratita,anti aderenta,punem orezul la

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Marian

Marian (Chef de cuisine)

e pe gustul meu!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

2 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
Pui la cuptor umplut cu prune uscate si migdale