Pulpe de pui pane cu cartofi umpluti pane si friganele

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pulpe de pui pane cu cartofi umpluti pane si friganele

Ingrediente

  • 3 pulpe de pui
  • o ceapa mica
  • un morcov
  • o albitura
  • cateva felii de telina
  • un ardei gras (capia sau gogosar)
  • 4 – 5 linguri faina
  • 2 linguri pesmet
  • 4 oua
  • sare,piper,cimbru,boia dulce dupa gust
  • 6 cartofi
  • 5 lingurite de branza rasa sau pasata cu furculita
  • o lingura de cascaval ras
  • 3 felii de paine

Mod de preparare

Pulpele se spala si se fierb cateva minute impreuna cu ceapa,morcovul,albitura si telina,toate tocate marunt .Dupa ce se scot pulpele din supa si se racesc ,se dau prin ouale batute cu sare si condimente,apoi prin amestecul de faina si pesmet . Se rumenesc bine pe ambele parti in ulei incins la foc potrivit. Pulpele se pot pregati atat intregi cat si taiate pe jumatate.

Separat cartofilor curatati de coaja li se va scoate miezul ,urmand sa se umple cu un amestec de branza si cascaval. La umplutura puteti folosi sunculita, numai verdeturi etc. in functie de ce va place sau aveti la indemana.

Dupa ce umpleti cartofii ii dati prin amestecul de faina si pesmet,prin ou si din nou prin faina si pesmet . Se prajesc pe ambele parti in ulei fierbinte (sa fie acoperiti de ulei) la flacara cat mai mica. Vor iesi crocanti la exterior ,iar in interior vor fi moi si cremosi.

Feliile de paine se vor taia in bastonase, se dau prin oul ramas si se prajesc pe ambele parti.

Atat pulpele ,cartofii cat si friganelele dupa prajire se vor scoate pe hartie absorbanta pentru a se elimina surplusul de ulei.

Era sa uit… Din miezul ramas de la cartofi , am preparat o omleta cu cartofi,iar din supa obtinuta din fierberea pulpelor am pregatit o supa de galuste… Nimic nu se pierde,nu?

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise