Pulpele se presara cu sare si condimente cu o ora inainte de a de a le aseza in vasul roman.
Nu uitati inainte de folosire sa tineti vasul si capacul in apa cel putin 15 minute!
Se amesteca mai intai cartofii taiati in cubulete cu ceapa rondele , usturoiul zdrobit si cu celelalte legume care va-ti hotarat sa mai adaugati plus verdeata taiata marunt intr-un vas (oala) ,dupa care se aseaza in vasul roman.
Se pun pulpele deasupra si se pune capacul.
Se aseaza in cuptorul rece dupa care se aprinde focul pentru ca vasul sa nu crape!
Se lasa in cuptor circa 40-50 minute .
In ultimele minute ale procesului ridicati capacul de lut si lasati vasul descoperit pentru ca pulpele sa se rumeneasca.
ATENTIE!! cand ridicati capacul de pe vasul roman,sa nu va opariti mainile de la aburul care navaleste imediat!
A nu se folosi ulei!!
Pofta buna!!!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajSe spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.
Ciorba de miel acrita cu corcoduseRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii