autor:

Simona_Georgescu

» » Mancaruri cu carne

Rasol de vita cu morcovi la cuptor in sos de bere neagra

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 februarie 2015

Ingrediente
1 rasol de vita, 2-3 linguri ulei de masline, 1 ceapa, 2-3 catei de usturoi, 1/2 kg morcovi, 1 lingura faina, 1 lingura concentrat de rosii, sare si piper proaspat macinat, 1 lingurita cimbru uscat, 1-2 frunze de dafin, 1 lingurita patrunjel uscat, 1 sticla bere neagra Staropramen, 300-400 ml apa sau supa de vita, 1 lingura unt, 1 praz, pentru garnitura:, 1 cutie paste proaspete

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

1 vot

Mod de preparare

Rasolul de vita se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie mare, eu am folosit un wok, se pun 2 linguri ulei de masline. Cand uleiul s-a incins se pune rasolul si se prajeste pe toate partile, pana carnea capata culoare. Se pune rasolul intr-un vas termorezistent, in care urmeaza sa punem si celelalte ingrediente. In tigaia in care am prajit rasolul complectam cu inca 1 lingura ulei de masline si calim ceapa si usturoiul tocate marunt. Adaugam morcovii curatati si taiati in bucati mari de 2-3 cm. Lasam sa se caleasca pret de 2-3 minute, adaugam faina, concentratul de rosii si apa si inca un praf de sare si piper. Se adauga cimbru, patrunjel si foi de dafin, adica buchetul garni, eu nu am avut si am folosit mirodenii uscate. Se lasa sa dea in clocot si se adauga in vas peste rasolul de vita. In aceeasi tigaie am pus o lingura de unt si prazul taiat felii subtiri. l-am lasat sa se caleasca, l-am adaugat la celelalte, berea neagra, am agitat vasul in loc de a amesteca cu lingura si l-am dat la cuptorul incins la 200 grade pentru 30-40 minute. Am scazut temperatura la 180 grade si am lasat la cuptor pentru inca 3 ore, la fiecare 30 minute scoteam vasul si-l agitam putin si am mai complectat cu 150 ml apa in ultima ora. Carnea trebuie sa fie frageda, bine patrunsa si sa se desprinda foarte usor de pe os.
Cum astfel de mancaruri noi nu le mancam cu paine ci cu o garnitura alaturi, am ales de data asta paste proaspete, pe care le-am fiert conform instructiunilor de pe ambalaj si le-am amestecat cu sos.
-daca folositi alta carne de vita si nu rasol, atunci inlocuiti apa cu supa de vita...rasolul are maduva si implicit mai multa grasime
-alegeti morcovi subtiri, aproximativ de aceeasi grosime
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de vita cu morcovi la cuptor in sos de bere neagra" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Carnati traditionali de porc

Carnati traditionali de porc

Carnea o spalam, o taiem cuburi apoi o trecem prin masina de tocat. Curatam usturoiul si il pisam. Intr-o

4 voturi    10 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Ceafa la gratar cu cartofi noi

Ceafa la gratar cu cartofi noi

Ceafa se bate bine intr-o punga de nylon ca sa nu se faca mizerie, apoi se sareaza, pipereaza si

8 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker Large

- 15 %
399.99 lei
339.99 lei

Aparat de vidare FFS005X

- 300 lei
1099.99 lei
799.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

4h

1 vot

Ingrediente

  • 1 rasol de vita
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1/2 kg morcovi
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura concentrat de rosii
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1-2 frunze de dafin
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 sticla bere neagra Staropramen
  • 300-400 ml apa sau supa de vita
  • 1 lingura unt
  • 1 praz
  • pentru garnitura:
  • 1 cutie paste proaspete

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
TOCANITA DE PIPOTE SI INIMI DE PUI