autor:

Monica_Marton

» » Fripturi

Rata pe varza

Autor: Monica_Marton (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica_Marton (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
Pentru 4 porţii:, ,  o raţă de 1 kg şi jumătate, ,  1 kg de varză acră, ,  2 mere gutui, ,  un ardei iute, ,  3 rămurele de cimbru, ,  10 boabe de coriandru, ,  5 cuişoare măcinate, , o linguriţă de chimen măcinat, ,  4 foi de dafin, ,  o jumătate de legătură de mărar, ,  o jumătate de legătură de frunze de ţelină, ,  sare, , 2 linguriţe de piper roşu şi negru

Dificultate: Medie Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Carnea de raţă asigură dezvoltarea organismului, un sistem digestiv şi nervos sănătos. Aceasta conţine vitamine - retinol, niacina, acid ascorbic, tocoferol, tiamina, riboflavina si piridoxina; cât şi minerale: fier, zinc şi potasiu, iar în ceea ce priveşte valoarea nutritivă, carnea de raţă este similară uleiului de măsline.





Spălaţi varza acră de 2-3 ori sau o ţineţi 30 de minute în apă rece, apoi spălaţi raţa şi o tăiaţi bucăţi.



Spălaţi plantele aromatice şi ardeiul, tocaţi mărarul, o rămurică de cimbru şi frunzele de ţelină.







Luaţi o cratiţă mare din lut, yena, pe care puteţi să o puneţi in cuptor. Puneţi în ea 2 rămurele de cimbru, aşezaţi peste ele varza pe care o scoateţi şi o scurgeţi de apă, apoi adăugaţi bucăţile de raţă. Carnea de raţă conţine grasime care se va scurge peste vraza dornică de a fi preparată într-un astfel de mediu.







Merele gutui le spălaţi, le tăiaţi felii mai mari şi le aşezaţi peste raţă. Tocaţi ardeiul iute şi îl puneţi peste celelalte ingredient.







Adăugaţi boabele de coriandru, cuişoarele măcinate, chimenul măcinat, sarea şi piperul.







Acoperiţi şi puneţi vasul la cuptor la 200 de grade timp de o oră şi jumătate. După acest timp, scoateţi vasul din cuptor, amestecaţi ingredientele din el, mai adăugaţi cimbrul mărunţit, foile de dafin, mărarul şi frunzele de telină tocată şi-l puneţi pentru încă 30 de minute, fără capac, la 250 de grade pentru a se rumeni bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata pe varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma

22 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rata salbatica cu varza

Rata salbatica cu varza

Se curata rata de pene , se parleste pe flacara, se spala, se portioneaza si se pune la fiert in

11 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 porţii:
  •  o raţă de 1 kg şi jumătate
  •  1 kg de varză acră
  •  2 mere gutui
  •  un ardei iute
  •  3 rămurele de cimbru
  •  10 boabe de coriandru
  •  5 cuişoare măcinate
  • o linguriţă de chimen măcinat
  •  4 foi de dafin
  •  o jumătate de legătură de mărar
  •  o jumătate de legătură de frunze de ţelină
  •  sare
  • 2 linguriţe de piper roşu şi negru

Raporteaza reteta

Retete
de Monica_Marton
Bulete de branza cu struguri

Bulete de branza cu struguri

Curăţaţi şi spălaţi ceapa pe care o tăiaţi mărunt şi spălaţi boabele de struguri.

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza
Orez cu lapte si serbet de afine

Orez cu lapte si serbet de afine

Puneţi laptele la fiert, spălaţi orezul şi îl lăsaţi în apă până laptele

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Mar copt, umplut cu castane fierte, goji si stafide

Mar copt, umplut cu castane fierte, goji si stafide

Spălaţi merele, le scobiţi cu ajutorul unui cuţit şi cu o lingură. În orificiul format,

2 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpe gustoase