Din oua, faina, apa si sare si piper dupa gust se face un aluat tare care se intinde foaie subtire si se lasa la odihnit.
Se ia jumatatea de ceapa se toaca si se pune la calit, se adauga carnea tocata, se acopera si se lasa sa fiarba in suc propriu pana scade zeama, se sareaza si pipereaza dupa gust si se adauga coriandru.
Se ia ceapa cealalta se toaca si se pune la calit cu ardeiul, dupa ce se imoaie ceapa si ardeiul se adauga rosiile cuburi si bulionul si se lasa la fiert inca 10-15 min, se sareaza si pipereaza dupa gust si se adauga busuiocul tocat.
Se taie foaia intinsa ami inainte in patratele cam 5*5 cm si se umple cu carnea dupa ce s-a racit, se pliaza si se preseaza bine marginile sa se lipeasca, dupa care se pun la fiert in apa clocotita cu sare, cand s-au fiert se scot si se scurg de apa. Se servesc cu sosul de rosii si parmezanul ras deasupra, si cu un vin negru demidulce.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii