Rondele de somon cu glazura si garnitura de orez basmati

Timp pregatire
30 minute
Rondele de somon cu glazura si garnitura de orez basmati

Ingrediente

  • 2 rondele maricele somon afumat
  • 4 linguri ulei masline
  • sucul si coaja de la 1 lamaie
  • 1/2 lingurita ghimbir proaspat ras (optional)
  • 1 lingura miere de albine
  • 1 lingura mustar cu boabe
  • sare de mare rasnita
  • piper praspat macinat
  • Pentru orez basmati:
  • 1 lingura ulei de masline
  • 170 g orez basmati
  • 1 catel mic usturoi tocat cubulete mici
  • 220 ml apa
  • 250 ml supa de pui
  • 1 cubulet de 2*2 cm de unt
  • 2 fire ceapa verde tocata
  • cateva fire de patrunjel proaspat tocat
  • piper proaspat macinat
  • sare

Mod de preparare

Punem somonul intr-un vas termorezistent. Amestecam intr-un bol coaja rasa de lamaie, sucul de lamaie, uleiul de masline, ghimbirul ras, mierea de albine si mustarul cu boabe.

Ungem somonul cu acestea, apoi il condimentam cu sare de mare si piper proaspat macinat.

Dam vasul la cuptor, pe setarea de copt din partea de sus, la 210 °C pentru 15-20 minute, controland dupa 15 minute daca este auriu si ferm cand il apasam cu furculita. Punem vasul in cuptor pe randul cel mai ridicat. Daca este gata dupa 15 minute inchidem focul si il lasam la caldura pana asamblam farfuria, mutand vasul catre mijlocul cuptorului.

Imediat cum am pus somonul la cuptor pregatim orezul basmati. In uleiul incins calim orezul cu usturoiul, amestecand continuu timp de 1-2 minute, pana se caleste putin orezul.

In acest moment turnam supa si apa fierbinti si lasam la foc mediu-mic sa fiarba pana se absoarbe lichidul (in 15 minute este gata), apoi oprim focul, condimentam cu sare si piper, adaugam cubul de unt si acoperim cu un capac.

Tocam partea verde de la ceapa foarte fin, patrunjelul verde la fel, le punem in orez si amestecam pana se omogenizeaza.

Punem pe farfurie orezul, apoi pestele si servim.

Pofta buna!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Divainbinbucatarie.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac evantai

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai
Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii

Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii

Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii
Mancarica de cartofi cu coasta afumata

Mancarica de cartofi cu coasta afumata

Mancarica de cartofi cu coasta afumata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor