autor:

autor

» » Mancaruri cu peste

Rondele de somon cu glazura si garnitura de orez basmati

    Reteta postata pe: 14 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 14 martie 2014

Ingrediente
2 rondele maricele somon afumat4 linguri ulei masline, sucul si coaja de la 1 lamaie, 1/2 lingurita ghimbir proaspat ras (optional), 1 lingura miere de albine, 1 lingura mustar cu boabe, sare de mare rasnita, piper praspat macinat, , Pentru orez basmati:, , 1 lingura ulei de masline, , 170 g orez basmati, , 1 catel mic usturoi tocat cubulete mici, , 220 ml apa, , 250 ml supa de pui, , 1 cubulet de 2*2 cm de unt, , 2 fire ceapa verde tocata, , cateva fire de patrunjel proaspat tocat, , piper proaspat macinat, , sare,

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare


Punem somonul intr-un vas termorezistent. Amestecam intr-un bol coaja rasa de lamaie, sucul de lamaie, uleiul de masline, ghimbirul ras, mierea de albine si mustarul cu boabe.


Ungem somonul cu acestea, apoi il condimentam cu sare de mare si piper proaspat macinat.


Dam vasul la cuptor, pe setarea de copt din partea de sus, la 210 °C pentru 15-20 minute, controland dupa 15 minute daca este auriu si ferm cand il apasam cu furculita. Punem vasul in cuptor pe randul cel mai ridicat. Daca este gata dupa 15 minute inchidem focul si il lasam la caldura pana asamblam farfuria, mutand vasul catre mijlocul cuptorului.


Imediat cum am pus somonul la cuptor pregatim orezul basmati. In uleiul incins calim orezul cu usturoiul, amestecand continuu timp de 1-2 minute, pana se caleste putin orezul.


In acest moment turnam supa si apa fierbinti si lasam la foc mediu-mic sa fiarba pana se absoarbe lichidul (in 15 minute este gata), apoi oprim focul, condimentam cu sare si piper, adaugam cubul de unt si acoperim cu un capac.


Tocam partea verde de la ceapa foarte fin, patrunjelul verde la fel, le punem in orez si amestecam pana se omogenizeaza.


Punem pe farfurie orezul, apoi pestele si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de somon cu glazura si garnitura de orez basmati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Sandie (Chef de cuisine):

    Am adăugat la marinata și soya sauce care pe lângă gust i-a dat și o culoare frumoasa pestelui.

  • 2 comentarii

  • Dumitru Craciun , 08 decembrie 2014

    orezul basmati de unde-l lom se găsește în comerț sub ce denumire sau merge cu alt orez ?

  • Ruxandra (Chef de cuisine) , 22 iunie 2014

    Un deliciu si foarte sanatos, somonul poate fi proaspat, neafumat, nu-i asa?

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 2 rondele maricele somon afumat4 linguri ulei masline
  • sucul si coaja de la 1 lamaie
  • 1/2 lingurita ghimbir proaspat ras (optional)
  • 1 lingura miere de albine
  • 1 lingura mustar cu boabe
  • sare de mare rasnita
  • piper praspat macinat
  • Pentru orez basmati:
  • 1 lingura ulei de masline
  • 170 g orez basmati
  • 1 catel mic usturoi tocat cubulete mici
  • 220 ml apa
  • 250 ml supa de pui
  • 1 cubulet de 2*2 cm de unt
  • 2 fire ceapa verde tocata
  • cateva fire de patrunjel proaspat tocat
  • piper proaspat macinat
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Ruxandra (Chef de cuisine)

Un deliciu si foarte sanatos, somonul poate fi proaspat, neafumat, nu-i asa?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
somon la gratar