Punem somonul intr-un vas termorezistent. Amestecam intr-un bol coaja rasa de lamaie, sucul de lamaie, uleiul de masline, ghimbirul ras, mierea de albine si mustarul cu boabe.
Ungem somonul cu acestea, apoi il condimentam cu sare de mare si piper proaspat macinat.
Dam vasul la cuptor, pe setarea de copt din partea de sus, la 210 °C pentru 15-20 minute, controland dupa 15 minute daca este auriu si ferm cand il apasam cu furculita. Punem vasul in cuptor pe randul cel mai ridicat. Daca este gata dupa 15 minute inchidem focul si il lasam la caldura pana asamblam farfuria, mutand vasul catre mijlocul cuptorului.
Imediat cum am pus somonul la cuptor pregatim orezul basmati. In uleiul incins calim orezul cu usturoiul, amestecand continuu timp de 1-2 minute, pana se caleste putin orezul.
In acest moment turnam supa si apa fierbinti si lasam la foc mediu-mic sa fiarba pana se absoarbe lichidul (in 15 minute este gata), apoi oprim focul, condimentam cu sare si piper, adaugam cubul de unt si acoperim cu un capac.
Tocam partea verde de la ceapa foarte fin, patrunjelul verde la fel, le punem in orez si amestecam pana se omogenizeaza.
Punem pe farfurie orezul, apoi pestele si servim.
Pofta buna!
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Divainbinbucatarie.ro.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii