Rosii in suc propriu

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Rosii in suc propriu

Ingrediente

  • Rosii nu foarte zemoase
  • Frunze proaspete de busuioc
  • Sare grunjoasa

Mod de preparare

Rosiile se spala , se oparesc in apa clocotita pentru circa 30 secunde . Se scot cu o spatula , se lasa putin la racit intr-o strecuratoare apoi se decojesc de pielita , se taie in doua si li se scot cotoarele verzi .Se scurg de zeama in exces presandu-le putin in mana apoi se pun in borcane sterilizate anterior in cuptor . Cand borcanul este plin pe jumatate se presara o lingura rasa de sare , se pune o frunza de busuioc lipita de peretele borcanului pentru un gust si un aspect mai placut apoi se continua umplerea borcanului cu rosii .

Se va lasa o distanta de 3 cm pana la gura borcanului , aceasta distanta fiind necesara in etapa de sterilizare .

Cand borcanele sunt pline , se inchid cu capace etans apoi se sterilizeaza in cuptor la foc mic 40 minute . Se scot si se pun in paturi , tinandu-se acolo pana la racirea completa .

Aceasta reteta este ideala in prepararea sosurilor , ciorbitelor si a altor preparate culinare .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise