Rosii in suc propriu

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Rosii in suc propriu

Ingrediente

  • Rosii nu foarte zemoase
  • Frunze proaspete de busuioc
  • Sare grunjoasa

Mod de preparare

Rosiile se spala , se oparesc in apa clocotita pentru circa 30 secunde . Se scot cu o spatula , se lasa putin la racit intr-o strecuratoare apoi se decojesc de pielita , se taie in doua si li se scot cotoarele verzi .Se scurg de zeama in exces presandu-le putin in mana apoi se pun in borcane sterilizate anterior in cuptor . Cand borcanul este plin pe jumatate se presara o lingura rasa de sare , se pune o frunza de busuioc lipita de peretele borcanului pentru un gust si un aspect mai placut apoi se continua umplerea borcanului cu rosii .

Se va lasa o distanta de 3 cm pana la gura borcanului , aceasta distanta fiind necesara in etapa de sterilizare .

Cand borcanele sunt pline , se inchid cu capace etans apoi se sterilizeaza in cuptor la foc mic 40 minute . Se scot si se pun in paturi , tinandu-se acolo pana la racirea completa .

Aceasta reteta este ideala in prepararea sosurilor , ciorbitelor si a altor preparate culinare .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor