Reteta postata pe: 05 septembrie 2010
Ingrediente
Rosii nu foarte zemoase, Frunze proaspete de busuioc, Sare grunjoasa
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Rosiile se spala , se oparesc in apa clocotita pentru circa 30 secunde . Se scot cu o spatula , se lasa putin la racit intr-o strecuratoare apoi se decojesc de pielita , se taie in doua si li se scot cotoarele verzi .Se scurg de zeama in exces presandu-le putin in mana apoi se pun in borcane sterilizate anterior in cuptor . Cand borcanul este plin pe jumatate se presara o lingura rasa de sare , se pune o frunza de busuioc lipita de peretele borcanului pentru un gust si un aspect mai placut apoi se continua umplerea borcanului cu rosii .
Se va lasa o distanta de 3 cm pana la gura borcanului , aceasta distanta fiind necesara in etapa de sterilizare .
Cand borcanele sunt pline , se inchid cu capace etans apoi se sterilizeaza in cuptor la foc mic 40 minute . Se scot si se pun in paturi , tinandu-se acolo pana la racirea completa .
Aceasta reteta este ideala in prepararea sosurilor , ciorbitelor si a altor preparate culinare .
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii in suc propriu" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Se pune o oala cu apa la fiert.
Se iau coditele de la rosii, apoi se spala si se baga in apa clocotita
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate