Rosiile se spala , se oparesc in apa clocotita pentru circa 30 secunde . Se scot cu o spatula , se lasa putin la racit intr-o strecuratoare apoi se decojesc de pielita , se taie in doua si li se scot cotoarele verzi .Se scurg de zeama in exces presandu-le putin in mana apoi se pun in borcane sterilizate anterior in cuptor . Cand borcanul este plin pe jumatate se presara o lingura rasa de sare , se pune o frunza de busuioc lipita de peretele borcanului pentru un gust si un aspect mai placut apoi se continua umplerea borcanului cu rosii .
Se va lasa o distanta de 3 cm pana la gura borcanului , aceasta distanta fiind necesara in etapa de sterilizare .
Cand borcanele sunt pline , se inchid cu capace etans apoi se sterilizeaza in cuptor la foc mic 40 minute . Se scot si se pun in paturi , tinandu-se acolo pana la racirea completa .
Aceasta reteta este ideala in prepararea sosurilor , ciorbitelor si a altor preparate culinare .

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii