Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Ingrediente

  • Pentru 4 portii iti trebuie: 8 rosii medii (cam 1 kg)
  • 1 conopida mijlocie (aprox. 800 g)
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ou fiert
  • 100 g branza feta (sau telemea)
  • 50 ml smantana (sau 100 g iaurt)
  • 1 lingurita mustar
  • putina nucsoara
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Pregatesti astfel: speli conopida, o desfaci buchetele si le fierbi cam 10 minute in apa cu sare. Intre timp, rosiilor spalate si sterse cu un servet de bucatarie, le taiem capacelul (pe care il pastram!) si scobim miezul cu o lingurita. Lasam sa se scurga. Separam galbenusul si facem o maioneza usoara, cu mustar, sare, piper, ulei si diluam cu smantana (iaurt). Albusul si branza le taiem cubulete. Conopida fiarta si racita o pasam, incorporand albusul, feta (telemea), ceapa si ustuiorul pisat, nucsoara si sosul de maioneza. Umplem rosiile, acoperim cu capacelul, ornam cu ceea ce avem la dispozitie si servim imediat.

Sfat: in functie de preferinte, putem adauga in crema de conopida si bucati de afaumatura (carnaciori, sunculita, pastrama etc.) sau carne fiarta (piept de pui, muschiulet de vita etc.). Totodata, putem innobila cu bucati de nuca sau arahide prajite, cu seminte de pin sau susan.

Recomandare: pentru a spori cromatica platoului de servire, puteti sa umpleti si alte legume (castraveciori, ardei, gogosari) cu acestec amestec revigorant si apetisant.

Sugestie: puteti inlocui total sau partial cantitatea de conopida cu broccoli.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise