autor:

Vicky

» » Dulciuri diverse

Rulada cu gem

Autor: Vicky (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vicky (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 mai 2009

Ingrediente
4 oua, 4 linguri faina, 4 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 sticluta esenta de rom, gem sau dulceata, ori ciocolata topita.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

108 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de gablenusuri, galbenusurile se amesteca bine cu zaharul intr-un castronel.Galbenusurile amestecate cu zaharul, le amestecam pana se mai dizolva zaharul.Peste gablenusurile amestecate cu zahar, adaugam albusurile batute spuma si omogenizam bine.Se pune si faina, esenta de rom si zaharul vanilat si se mixeaza bine.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit pana se aureste pe margini.Se pune un prosop umed pe masa si peste el se pune blatul cald, se pune peste tot blatul gem, se intinde uniform peste tot blatul si se ruleaza cat este inca cald, cu prosopul ne ajutam sa rulam mai repede.Se ruleaza si se lasa sa se raceasca, apoi se taie feli cat vrem de groase.Rulada cu gem am imbracat-o in ciocolata si am pus, fulgi de nuca de cocos deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada de ciocolata cu gem de capsuni si frisca

Rulada de ciocolata cu gem de capsuni si frisca

Incepem cu rulada;se separa ouale si albusurile se bat spuma cu jumate din zahar,apoi galbenusurile

15 voturi    5 comentarii
30 min
Prajituri
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii

  • Mădălina Florentina , 01 martie 2014

    madalina florentina

  • Mădălina Florentina , 01 martie 2014

    mada maduta madalina

  • Nicu Si Ionica , 07 februarie 2014

    o voi incerca si eu

    • Mariana Staicu , 11 iulie 2013

      foarte buna

    • Doina Onutu , 03 iunie 2013

      La efectuarea acestei rulade lipsesc urmatoarele directii. Atunci cind se scoate din tava si se pune pe prosop, se pune see you fata care a fost in tava, adica cea see you hirtia. Ce se intimpla see you hirtia, cind se scoate de pe foaie? In afara de faptul ca folosirea prosopului are o influenta asupra rularii mai usoare a ruladei, probabil ca are si o alta influenta asupra scoaterei hirtiei mai usor, the?

    • Victorita Nichita , 02 iunie 2013

      buna si eftina , la criza care este merge f bine.

    • Tudora Neacsa , 02 iunie 2013

      f. buna o fac des si le place tuturor.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2011

      Simpla si delicioasa.

    • Vicky , 24 aprilie 2010

      Asa este, se face foarte usor si este absolut delicioasa.

    • Truedelights

      Truedelights (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Am si eu aceasta reteta de rulada, chiar am postat astazi una. Se face foarte usor si e foarte aspectuoasa.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Sunt foarte aspectoase feliile de rulada, o sa o notez la retete favorite.

    • Vicky

      Vicky (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Merita incercata Veronica, iti garantez ca nu vei regreta.

    • Vicky

      Vicky (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Am sa incerc si umplutura data de tine Patronik, multumesc.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Cred ca e tare buna! Eu rulada cu gem nu fac de obicei, am facut o data, pentru un tort diplomat cu rulade si mi-a placut tare mult, se face si usor, e si aspectuoasa.

    • veronica

      veronica (Chef de cuisine) , 14 iunie 2009

      Am sa-l salvez si sa-l incerc si eu , cred ca e delicios, foarte frumos prezentat.

    • patronik

      patronik (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Eu fac o umplutura cu o cescuta de miere de albine si 1-2 lamaii taiate , le amestec si le las cam 1 o ora sa se amestece bine,

    • motosca mariana

      motosca mariana (Chef de cuisine) , 22 mai 2009

      Ma indragostesc de tine si o sa-ti salvez toate retetele...felicitari!

    • Vicky

      Vicky (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

      Multumesc Mihaela 76.

    • Mihaela76 (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Arata super! Felicitari pentru prezentare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

108 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 sticluta esenta de rom
  • gem sau dulceata
  • ori ciocolata topita.

Raporteaza reteta

Retete
de Vicky
Chiftelute de post

Chiftelute de post

Cartofi se dau pe razatoarea mare,ceapa se toaca marunt,usturoiul se piseaza,ciupercile se toaca

52 voturi    7 comentarii
1h
Retete vegetariene
Carne marinata in vin

Carne marinata in vin

Mi-am taiat carnea felii, si am pregatit condimentele, Usturoiul si ienibahar-ul le-am pisat si

23 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Saratele cu branza

Saratele cu branza

Cu cat branza este mai sarata cu ata ies mai bune saratelele, dar sa nu fie nici prea exagerat de

85 voturi    25 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

mac myra (Chef de cuisine)

Simpla si delicioasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Napolitana cu cocos