Ingrediente
150 g cașcaval simplu, , 150 g cașcaval Emmentaler, , 150 g brânză cremoasă de vaci, , un o linguriță rasă de piper proaspăt măcinat ( 50% piper roșu - 50% piper verde ), , sare roz de Himalaya, , doi-trei morcovi fierți tăiați fâșii, , 150 g mac
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
13 voturi
Mod de preparare
Durează aproximativ 10 minute până ce cașcavalul devine elastic și ușor de manevrat. În cele 10 minute am amestecat bine brânza de vaci cu sare și piperul proaspăt măcinat, apoi am tăiat morcovii în fâșii nu foarte fubțiri.
Am scos cașcavalul topit într-o strecurătoare, iar când s-a scurs apa, l-am întins între două folii de plastic. Peste foaia de cașcaval am întins crema de brânză de vaci, apoi am așezat morcovii.
Am rulat ușor având grijă să strâng cât de bine rulada. Pe o folie de plastic am așezat macul iar rulada peste acesta.
Am tăvălit-o până când macul s-a prins uniform, apoi am strâns rulada în folie și am pus batonul obținut la rece peste noapte pentru ca macul să se fixeze bine și să nu cadă.
Am obținut un aperitiv aspectuos și cu un gust pe măsură.