autor:

autor

» » Delicii sanatoase de la bloggeri

Rulada de cacao cu crema de fructe de padure

    Reteta postata pe: 03 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 03 iulie 2014

Ingrediente
Pentru blat, , 6 oua, 6 linguri rase de Green Sugar Cooking, 4 linguri cu varf de faina, 2 linguri cu varf de cacao, , Pentru umplutura, , 300 g fructe de padure (mure, coacaze si afine), din care se pot pastra cateva intregi, pentru ornat, 200 g crema de branza dulce, tip Ricotta sau Mascarpone, 6 lingurite Green Sugar Cooking

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri, in vase separate. Peste galbenusuri se adauga cele 6 linguri de indulcitor natural Green Sugar si se pun la bain marie. Se amesteca pana ce indulcitorul se dizolva, iar galbenusurile devin cremoase.



Nu am avut stare si am gustat din amestec inainte ca galbenusurile sa se faca. Indulcitorul da cremei de galbenusuri un gust proaspat si un parfum curat, de plante. Imi place.



...Altfel, banuiesc ca sesizati sistemul meu de "bain marie". Suportul metalic este luat din cuptorul cu microunde, pe care nu prea il folosesc. Dar in loc de castron ceramic merge mai bine unul metalic, se incinge mai repede. Galbenusurile se freaca incontinuu, ca sa nu se lipeasca, pana ce granulele de Green Sugar se dizolva si ouale devin cremoase.



Albusurile se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Se adauga usor in albus, amestecand lent, ca sa nu se lase spuma: crema de galbenusuri, faina si cacao. Se mai amesteca usor, cu o furculita, pana se obtine o crema spumoasa, omogena.



Am uitat sa spun ca se incalzeste cuptorul, dar ii poti da drumul si acum si sa il lasi cat timp pregatesti aluatul. Se tapeteaza o tava de cuptor, patrata, cu hartie de copt. Incearca sa folosesti o hartie buna, si ai grija sa fie perfect intinsa, pentru ca blatul va iesi destul de subtirel si e bine sa nu fie rupt de indoiturile hartiei (eu am gresit aici, putin, dupa cum se vede in poza). Toarna crema-spuma de cacao pe hartia de copt. Egalizeaza cu o lingura, formand un patrat sau dreptunghi.



Lasa la cuptor 10 minute, pana ce aluatul este facut. Scoate blatul de prajitura si desprinde-l de hartia de copt, punandu-l cu fata in jos pe un fund de lemn sau pe masa de lucru. Ruleaza-l strangand usor, astfel incat blatul sa se raceasca deja in forma de rulada. E bine sa lucrezi cu grija, ca sa nu il rupi, dar daca se rupe nu te ingrijora: se va lipi de la crema din interior.



Cat se raceste un pic blatul, se trece la pasul urmator, adica amestecarea branzei dulci cu fructele de padure. Adauga-le si zdrobeste-le cu ajutorul unei furculite, integrandu-le in crema de fructe. Adauga linguritele de indulcitor Green Sugar spre final, dar amesteca bine, ca sa se omogenizeze, chiar daca mai raman cristale.



Intinde crema de fructe pe blat, in strat uniform. Lasa stratul mai gros spre capatul din centru si mai putin spre margini. Ruleaza incet, cu rabdare.



Ruleaza iar si lipeste marginile, apoi da la rece 10 minute. Daca mie mi-a iesit, iti va iesi si tie. Daca ai goluri in rulada, pentru ca nu ai strans suficient blatul, mai umple-le cu crema de fructe, pe masura ce tai portii.



Reteta pregatita de Alina, @www.hobbybucatar.ro, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de cacao cu crema de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Delicii sanatoase de la bloggeri
Aperitive festive

Aperitive festive

Bărcuţe cu brânză, ridichi-flori de cireş, castraveţi sculptaţi, toate menite să îi

2 voturi    0 comentarii
40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Limonada cu ghimbir, fara zahar

Limonada cu ghimbir, fara zahar

Portia de sanatate vine astazi sub forma unei bauturi perfecte pentru zilele toride de vara! Este

3 voturi    0 comentarii
15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 august 2014

    o bunatate...

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 6 linguri rase de Green Sugar Cooking
  • 4 linguri cu varf de faina
  • 2 linguri cu varf de cacao
  • Pentru umplutura
  • 300 g fructe de padure (mure
  • coacaze si afine)
  • din care se pot pastra cateva intregi
  • pentru ornat
  • 200 g crema de branza dulce
  • tip Ricotta sau Mascarpone
  • 6 lingurite Green Sugar Cooking

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

o bunatate...

Adauga reteta
Retete

din Delicii sanatoase de la bloggeri

Aperitive festive Aperitive festive

Bărcuţe cu brânză, ridichi-flori de cireş, castraveţi sculptaţi, toate menite să îi încânte pe cei mici

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Tarta cu piersici si rodie, fara zahar Tarta cu piersici si rodie, fara zahar

Incingem cuptorul la 180 de grade Celsius. Taiem foietajul in forma dreptunghiulara (sau in orice alta forma, important e sa va placa

2 voturi    3 comentarii
40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Aperitive festive