Rulada de pui in foi de placinta

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Rulada de pui in foi de placinta

Ingrediente

  • un piept mare de pui(dezosat)
  • 2-3 foi de placinta
  • 75 g orez cu bob rotund
  • 200 g frunze de spanac verde
  • o ceapa rosie
  • 3 ardei rosii
  • un morcov
  • o radacina de patrunjel
  • condimente
  • sare
  • ulei de masline
  • 100 ml vin alb sec
  • un albus ou
  • seminte de susan

Mod de preparare

1.Se taie pieptul spalat si zvantat,cat mai subtire posibil,intr-o bucata mare care apoi se uniformizeaza cu un ciocan de snitele,se sareaza si condimenteaza.

2.Se fierbe orezul in apa cu sare,se scurge bine si se lasa acoperit 5 minute.

Se fierb frunzele de spanac in apa cu sare ,se scurg bine si apoi se calesc cu ceapa taiata marunt,intr-o picatura de ulei de masline.Se sareaza si condimenteaza dupa gust

Morcovul si radacina se curata si se dau prin razatoarea mica,ardeiul se taie fasii si apoi se marunteste.Se calesc toate intr-un strop de ulei de masline pana ce se inmoaie un pic ,apoi se sareaza si se condimenteaza dupa gust.

3.Se aseaza bucata de piept deasupra foilor de placinta apoi se uniformizeaza primul strat de orez,deasupra lui se vine cu al 2 lea strat de spanac cali si la urma se uniformizeaza stratul de ardei calit,se ruleaza usor cu tot cu foile de placinta .

Intr-o tavita de chec(mai inalta)se toarna un pic de ulei de masline si paharelul de vin alb sec apoi se aseaza cu grija rulada,acoperin cu folie de aluminiu si dam la cuptor cca 30 de minute.Se scoate tavita si se indeparteaza folia de aluminiu,se unge deasupra cu albus batut spuma si se presara seminte de susan.Se mai da 5 minute la cuptor,pana se rumeneste.

Se serveste calda ,portionata in felii potrivit de groase

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor