autor:

Gustos_Ro

» » Dulciuri diverse

Rulouri cu scortisoara

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 noiembrie 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, 625 g faina, 75 g zahar, 1 varf cutit sare, 20 g drojdie uscata, 500 g unt Premium Natural Koliba, 450 ml apa calduta, , Pentru umplutura:, 110 g unt natural Koliba, 3/4 cana zahar, 2 linguri scortisoara, 1/2 cana stafide, nuci maruntite, fulgi de migdale (la alegere)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Primul pas: prepararea aluatului. Amesteca ingredientele uscate intr-un bol: faina, zaharul, sarea si drojdia. Toarna apa calduta in timp ce amesteci ingredientele cu mixerul, pana se formeaza un aluat lipicios, care se aduna in jurul paletelor. Acopera aluatul cu un prosop si lasa-l sa dospeasca intr-un loc calduros, timp de 20 de minute sau pana isi dubleaza volumul.



Intinde aluatul pe un blat de lucru, in forma dreptunghiulara, cu laturile de aproximativ 60 cm X 30 cm.



Topeste partial untul pentru umplutura si unge cu el toata suprafata aluatului, apoi presara deasupra lui scortisoara, zaharul si, la final, nucile, stafidele sau fulgii de migdale. Ruleaza usor aluatul, apoi taie-l felii de 2-3 cm latime. Asaza feliile de rulada intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasa-le sa mai dospeasca inca 20 de minute.



Unge-le cu unt si baga-le in cuptorul incins la 180 de grade C, aproximativ 30 de minute, pana se rumenesc pe deasupra. Rulourile cu scortisoara se servesc cu o glazura simpla, preparata din unt amestecat cu zahar, vanilie si putina apa, sau simple.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 625 g faina
  • 75 g zahar
  • 1 varf cutit sare
  • 20 g drojdie uscata
  • 500 g unt Premium Natural Koliba
  • 450 ml apa calduta
  • Pentru umplutura:
  • 110 g unt natural Koliba
  • 3/4 cana zahar
  • 2 linguri scortisoara
  • 1/2 cana stafide
  • nuci maruntite
  • fulgi de migdale (la alegere)

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

10 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

3 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

13 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu nuca