autor:

Gustos_Ro

» » Dulciuri diverse

Rulouri cu scortisoara

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 noiembrie 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, 625 g faina, 75 g zahar, 1 varf cutit sare, 20 g drojdie uscata, 500 g unt Premium Natural Koliba, 450 ml apa calduta, , Pentru umplutura:, 110 g unt natural Koliba, 3/4 cana zahar, 2 linguri scortisoara, 1/2 cana stafide, nuci maruntite, fulgi de migdale (la alegere)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Primul pas: prepararea aluatului. Amesteca ingredientele uscate intr-un bol: faina, zaharul, sarea si drojdia. Toarna apa calduta in timp ce amesteci ingredientele cu mixerul, pana se formeaza un aluat lipicios, care se aduna in jurul paletelor. Acopera aluatul cu un prosop si lasa-l sa dospeasca intr-un loc calduros, timp de 20 de minute sau pana isi dubleaza volumul.



Intinde aluatul pe un blat de lucru, in forma dreptunghiulara, cu laturile de aproximativ 60 cm X 30 cm.



Topeste partial untul pentru umplutura si unge cu el toata suprafata aluatului, apoi presara deasupra lui scortisoara, zaharul si, la final, nucile, stafidele sau fulgii de migdale. Ruleaza usor aluatul, apoi taie-l felii de 2-3 cm latime. Asaza feliile de rulada intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasa-le sa mai dospeasca inca 20 de minute.



Unge-le cu unt si baga-le in cuptorul incins la 180 de grade C, aproximativ 30 de minute, pana se rumenesc pe deasupra. Rulourile cu scortisoara se servesc cu o glazura simpla, preparata din unt amestecat cu zahar, vanilie si putina apa, sau simple.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema catalana cu lapte batut

Crema catalana cu lapte batut

Intr-un castronse amesteca 1pahar cu lapte batut rece si amidon,se adauga galbenusurile si se amesteca

5 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Mini eclere cu crema de ciocolata si cafea

Mini eclere cu crema de ciocolata si cafea

Se pune uleiul, sarea si apa intr-o cratita pe foc, se lasa sa dea in clocot, apoi se indeparteaza

7 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 625 g faina
  • 75 g zahar
  • 1 varf cutit sare
  • 20 g drojdie uscata
  • 500 g unt Premium Natural Koliba
  • 450 ml apa calduta
  • Pentru umplutura:
  • 110 g unt natural Koliba
  • 3/4 cana zahar
  • 2 linguri scortisoara
  • 1/2 cana stafide
  • nuci maruntite
  • fulgi de migdale (la alegere)

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Chec marmorat