autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Rulouri de antricot cu ciuperci

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2009

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 600-700 g antricot de manzat (sau cotlet de porc), 400 g bureti de roua (pleurotus), 1 ceapa, 1 ardei gras rosu, 200 ml smantana proaspata, 150 g frunze de spanac sau loboda, 1 legatura marar si patrunjel, 5 linguri faina, 4 linguri ulei de masline, 200 ml ulei pentru prajit, sare, piper, paprika, 1 cub concentrat ciuperci

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

21 voturi

Mod de preparare

Antricotul se taie in 8-10 felii care se bat bine cu ciocanul de carne si se condimenteaza.
Ciupercile se spala si se pun la fiert intr-un litru de apa cu putina sare, aproximativ 20 minute.
Intr-o tigaie caliti in uleiul de masline ceapa tocata, ardeiul gras taiat marunt, ciupercile scurse si maruntite, verdeata tocata si condimentati. (Pastrati cateva ciuperci pentru sos.)
Opariti frunzele de spanac (sau loboda) in zeama ramasa de la ciuperci. Pe feliile de carne batuta asezati frunzele verzi si distribuiti uniform umplutura din tigaie.
Rulati carnea si prindeti ruloul cu cateva scobitori, ca sa nu se desfaca la prajit. Dati rulourile prin faina si puneti-le intr-o tigaie cu ulei incins. Prajiti-le bine pe toate partile.
Intr-un ceaun sau un vas de tuci puneti restul de zeama de la ciuperci si fierbeti la foc mic, 45 minute, rulourile pe care le-ati prajit. Adaugati si ciupercile care au ramas si acoperiti cu capac.
Dupa ce s-au fiert, amestecati smantana cu 2-3 lingurite de faina si adaugati-o peste rulouri miscand energic vasul. Dupa vreo 2-3 clocote este gata, condimentati daca mai este nevoie.
Scoateti rulourile pe un platou si extrageti cu grija toate scobitorile. Puteti taia cateva roluri in felii subtiri, vor fi mai aspectuoase. Aranjati-le in farfurii, impreuna cu rulouri intregi, sos, garnitura (cartofi piure, morcovi glasati, etc.), garnisiti cu frunze de patrunjel, felii de rosie, ardei rosu, loboda. Se servesc cu salata (asortata, de ardei copti, rosii, salata verde, sfecla, hrean, etc.)
Sunt delicioase. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de antricot cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 9 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

    Ce pranz bogat!

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

    Multumesc mult. Da, sunt foarte bune. Yummiiii.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

      Super, imi inchipui ce bune sunt!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

      Trebuie sa fie o bunatate....

    • flori , 03 octombrie 2009

      arata super si cred ca este o bunatate

    • flori , 03 octombrie 2009

      arata super si cred ca este o bunatate

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Multumesc mult.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Placerea de a gati spune totul.Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h

21 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 600-700 g antricot de manzat (sau cotlet de porc)
  • 400 g bureti de roua (pleurotus)
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 200 ml smantana proaspata
  • 150 g frunze de spanac sau loboda
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 5 linguri faina
  • 4 linguri ulei de masline
  • 200 ml ulei pentru prajit
  • sare
  • piper
  • paprika
  • 1 cub concentrat ciuperci

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

135 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce pranz bogat!

Retete

din Mancaruri cu carne

Varza calita cu carne de porc Varza calita cu carne de porc

Varza calita cu carne de porc este una dintre mancarurile noastre preferate. Se prepara foarte usor, doar ca trebuie sa aveti rabdare

1 vot    0 comentarii
2h 50 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute cu sos de rosii Chiftelute cu sos de rosii

Carnea tocata se pune intr-un vas. Se adauga ceapa uscata, curatata si tocata marunt. Se condimenteaza carnea cu sare, piper (dupa gust). Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mancare de fasole verde