autor:

Anca E. Voicu

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Sacul lui Mos Craciun

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 decembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 decembrie 2017

Ingrediente
1 cub mic drojdie proaspătă,, făină cât cuprinde,, 1 linguriţă sare,, 150 g margarină,, 1 pahar borş,, 3 mere,, 1/2 linguriţă scorţişoară,, Pesmet,, 1 ou pentru uns

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

În aşteptarea lui Moş Crăciun, am pregătit un sac delicios cu mere. E dietetic, fără zahăr, am grijă de silueta lui, ca să nu-i îngreunez drumul şi să ajungă repede şi la ceilalţi :)



Mod de preparare:

Se spală merele, se decojesc şi se dau pe răzătoarea mare. Se gătesc pe foc mic, într-o crăticioară. Eu nu am mai pus zahăr deloc, ci doar un pic de scorţişoară. Se lasă la răcit.

Între timp, se pregăteşte aluatul: se amestecă margarina cu puţină făină, se sfărâmă cu degetele, se obţine o compoziţie fărâmicioasă. Se face un spaţiu în mijloc, se sfărâmă drojdia, se adaugă borşul şi se omogenizează, se mai adaugă sare şi apoi făină cât cuprinde. Se amestecă şi se frământă până se obţine un aluat bun de întins.

Se întinde aluatul în foaie subţirică pe masa presărată cu făină.

Într-o tavă cu foaie de copt se aşază aluatul, se presară pesmet, se adaugă merele şi se împătureşte aluatul, se strânge uşor cu degetele ca să ia forma de sac. Din aluatul în exces se formează un şnur pentru săculeţ. Se unge cu oul bătut şi se coace, la foc mediu, până se rumeneşte.



Timp total: aprox 30min.

Porţii: 5 + 1 pentru Moşul :)



Poftă Bună!



Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/12/sacul-lui-mos-craciun.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Sacul lui Mos Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Crumble cu turta dulce, mere si pere

Crumble cu turta dulce, mere si pere

Se spala merele si perele si se usuca. Se indeparteaza cotoarele si se taie cubulete. Se amesteca

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Craciun
Saleuri de casa

Saleuri de casa

Într-un vas adânc se amestecă margarina, dată pe răzătoarea mare, cu smântâna,

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lucretia , 28 decembrie 2017

    Frumos sac si delicios are mosul, bravooo, imi place aceasta idee, este extraordinara.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 cub mic drojdie proaspătă,
  • făină cât cuprinde,
  • 1 linguriţă sare,
  • 150 g margarină,
  • 1 pahar borş,
  • 3 mere,
  • 1/2 linguriţă scorţişoară,
  • Pesmet,
  • 1 ou pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

8 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    2 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Lucretia

Frumos sac si delicios are mosul, bravooo, imi place aceasta idee, este extraordinara.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite

Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam.

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Sarmale cu varza dulce in vas de lut Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Bilute de branza