autor:

Anca E. Voicu

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Sacul lui Mos Craciun

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 decembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 decembrie 2017

Ingrediente
1 cub mic drojdie proaspătă,, făină cât cuprinde,, 1 linguriţă sare,, 150 g margarină,, 1 pahar borş,, 3 mere,, 1/2 linguriţă scorţişoară,, Pesmet,, 1 ou pentru uns

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

În aşteptarea lui Moş Crăciun, am pregătit un sac delicios cu mere. E dietetic, fără zahăr, am grijă de silueta lui, ca să nu-i îngreunez drumul şi să ajungă repede şi la ceilalţi :)



Mod de preparare:

Se spală merele, se decojesc şi se dau pe răzătoarea mare. Se gătesc pe foc mic, într-o crăticioară. Eu nu am mai pus zahăr deloc, ci doar un pic de scorţişoară. Se lasă la răcit.

Între timp, se pregăteşte aluatul: se amestecă margarina cu puţină făină, se sfărâmă cu degetele, se obţine o compoziţie fărâmicioasă. Se face un spaţiu în mijloc, se sfărâmă drojdia, se adaugă borşul şi se omogenizează, se mai adaugă sare şi apoi făină cât cuprinde. Se amestecă şi se frământă până se obţine un aluat bun de întins.

Se întinde aluatul în foaie subţirică pe masa presărată cu făină.

Într-o tavă cu foaie de copt se aşază aluatul, se presară pesmet, se adaugă merele şi se împătureşte aluatul, se strânge uşor cu degetele ca să ia forma de sac. Din aluatul în exces se formează un şnur pentru săculeţ. Se unge cu oul bătut şi se coace, la foc mediu, până se rumeneşte.



Timp total: aprox 30min.

Porţii: 5 + 1 pentru Moşul :)



Poftă Bună!



Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/12/sacul-lui-mos-craciun.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Sacul lui Mos Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Bilute de branza

Bilute de branza

Sfaramam branza sau o dam pe razatoare (daca folosim cascaval, telemea sau orice alt fel de branza

8 voturi    0 comentarii
35 min
Retete de Craciun
Toba de pasare

Toba de pasare

Dezosam pulpa si pieptul de pasare si le taiem in fasii lungi si subtiri. Presaram boia, busuioc,

1 vot    0 comentarii
2h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Liana , 30 octombrie 2018

    Interesant sac are mosul, mai ales ca mai este putin si vine iar mosul, dar este foarte, foarte bun si gustos.

  • Fara foto

    Lucretia , 28 decembrie 2017

    Frumos sac si delicios are mosul, bravooo, imi place aceasta idee, este extraordinara.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 cub mic drojdie proaspătă,
  • făină cât cuprinde,
  • 1 linguriţă sare,
  • 150 g margarină,
  • 1 pahar borş,
  • 3 mere,
  • 1/2 linguriţă scorţişoară,
  • Pesmet,
  • 1 ou pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Liana

Interesant sac are mosul, mai ales ca mai este putin si vine iar mosul, dar este foarte, foarte bun si gustos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mi-am pregatit toate ingredientele la indemana. Am taiat kaiserul in bucatele mici, carnea in cuburi. Am tocat ceapa si morcovul. Am

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ciorba cu perisoare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Ciorba cu perisoare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Carnea tocata am amestecat-o intr-un castron cu ou, orez, putin cimbru uscat, sare si piper. Am framantat bine cu mana pana la omogenizare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Tiramisu in cupe