autor:

Fara foto

» » Salate

Salată de conopidă cu măsline şi maioneză

Autor: IULIA MACSIM (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IULIA MACSIM (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2008

Ingrediente
2 bucăţi conopidă potrivit de mari, sare, piper, 2 linguri smântână, 100 g măsline negre, 1 legătură pătrunjel, 1 roşie, 2 ouă, 1 lingură muştar, 200 ml ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Desfaci conopida bucheţele şi le laşi într-un vas cu apă rece şi sărată pentru 2-3 ore. După ce au stat aşa, le scurgi şi le pui la fiert cu altă apă. Nu le fierbi mai mult de 15-20 de minute, apoi le laşi la răcit. Între timp, faci o maioneză dintr-un gălbenuş fiert, unul crud, muştar şi ulei. După răcire amesteci conopida cu maioneză, pătrunjelul tocat şi măslinele fără sâmburi. Pui şi smântâna, roşia tăiată felii, sare şi piper după gust şi omogenizezi salata. Ornezi cu felii de roşie şi pătrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de conopidă cu măsline şi maioneză" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de varza cu marar

Salata de varza cu marar

1. Se curata varza, indepartand frunzele deshidratate. 2. Se toaca marunt si se adauga intr-un bol. 3.

5 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Salata Orientala (de post)

Salata Orientala (de post)

Se spala, curata si se pun cartofii la fiert in apa cu sare si un pic de otet(pentru a nu se faramita

37 voturi    6 comentarii
30 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 2 bucăţi conopidă potrivit de mari
  • sare
  • piper
  • 2 linguri smântână
  • 100 g măsline negre
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 roşie
  • 2 ouă
  • 1 lingură muştar
  • 200 ml ulei.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
SALATA DE CASTRAVETI