Autor:
Diana (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 12 iunie 2009
Ingrediente
3 dovlecei mai marunti, 2 vinete mici, 2-3 linguri ulei de masline, 1/2 ceasca coriandru, 1-2 linguri zeama de lamaie, sare, 1/2 lingurita piper.
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Mod de preparare
Vintele se taie in 2 pe lung, si apoi fasii subtiri, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa 15-20 de minute sa se patrunda. se feliaza si dovlecei tot pe lund, si se pun deoparte. Se spala vinetele, se zvanta cu un stergar, se ung pe ambele parti cu ulei si se aseaza pe tava de la aragaz. Se baga in cuptorul incins - sub grill -, se rumenesc usor, dupa care se scot si se lasa sa se raceasca. Intr-un caston se pun vinetele si dovlecei, se adauga coriandrul, uleiul, piperul si sucul de lamaie, se amesteca bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salată cu vinete şi dovlecei cruzi" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Salate reci
Dovleceii şi ţelina se taie cubuleţe şi se călesc într-o tigaie fără ulei până ce devin
Fructul de avocado se taie pe jumatate ( atentie, se desprinde mai greu de pe sambure ), se taie
7 voturi
2 comentarii
25 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate