Se aleg ardei cat mai grasi si drepti fara indoituri ,ca sa se
poata coace uniform. Se spala si se sterg de apa ,apoi se coc pe plita (la soba
de gatit), la foc mai iute, sau la aragaz, pe un gratar asezat direct deasupra
flacarii, ca sa se pirleasca repede coaja, fara ca ei sa se moaie prea mult. Se
presara pe fiecare ardei copt numai un virf de cutit cu sare fina, pe toate
partile. Pe masura ce se coc, se asaza intr-o oala acoperiti, unde se lasa 30
minute. Astfel, coaja se va desprinde cu usurinta cu un cutit inoxidabil. Nu
este indicat sa se spele, deoarece isi vor pierde gustul de copt. Se asaza in
salatiera si se asezoneaza cu zeama de lamiie sau cu otet si cu untdelemn care
se adauga numai in sucul lasat de ardei (fara apa ); se intorc, apoi, in sos, ca
sa se moaie bine. Se servesc ca acritura.
Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieSalata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...
Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparatO reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...
Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii