Salata calda cu anghinare in sos de iaurt si menta

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 capatani de anghinare prospete/la conserva/congelate
  • 4 linguri orez
  • 1 1/2 linguri menta, tocata marunt
  • 3 cepe de primavara, tocate marunt
  • 1 ceapa obisnuita de marime medie, rasa fin
  • 1 lingura vin alb
  • 7 linguri iaurt (scurs)
  • 1 ou mare
  • zeama de la o lamâie mare
  • 1 ceasca ulei de masline
  • sare
  • piper veerde, proaspat macinat

Mod de preparare

1. Se încinge uleiul de masline într-o cratita mica si se caleste ceapa de primavara 2-3 minute. Se pune orezul, se amesteca si se adauga vinul si trei linguri de apa. Se pune capacul si se fierbe înabusit 7 minute. Se pune jumatate din menta, se amesteca, apoi se stinge focul lasând cratita pe ochiul aragazului sa mai fiarba înabusit un timp.

2. Se cojeste anghinarea pâna la frunzele foarte fragede. Cu un cutit cu vârful ascutit se înlatura frunzulitele mov si perii din miezul anghinarei spre a se forma o cavitate. Se pune anghinarea intr-un castron cu apa in care s-au adaugat inainte zeama de lamâie si o lingura de sare.

3. Se scoate fiecare anghinare din castron si se freaca peste tot cu o lamâie taiata in doua, apoi cavitatea se umple cu orezul fiert.

4. Se Încinge 1/2 ceasca ulei de masline Într-o cratita si se caieste ceapa rasa fara sa se rumeneasca. Pe fundul cratitei se pune anghinarea in cerc, se adauga o ceasca de apa, se pune capacul si se lasa sa fiarba Înabusit 12 minute.

5. Anghinarea si sucul se transfera intr-un vas de sticla rezistenta la foc. Se ia un castron si se bate iaurtul cu ouale si mult piper verde. Acest sos se toarna peste anghinare si se baga in cuptorul preincalzit la 1800 C. Se lasa in cuptor 30 de minute.

6.Se serveste fierbinte, presarata cu multa menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fursecuri piersici umplute cu crema - reteta clasica, simpla si delicioasa

Fursecuri piersici umplute cu crema - reteta clasica, simpla si delicioasa

Fursecuri piersici umplute cu crema, fragede si aromate, reteta clasica de casa. Delicioase, colorate si perfecte pentru...

Fursecuri piersici umplute cu crema - reteta clasica, simpla si delicioasa
Salata de pui cu ciuperci si maioneza. Reteta usoara si gustoasa, perfecta pentru orice ocazie

Salata de pui cu ciuperci si maioneza. Reteta usoara si gustoasa, perfecta pentru orice ocazie

Descopera cum sa prepari salata de pui cu ciuperci si maioneza, o reteta usoara si gustoasa, perfecta pentru orice ocazie....

Salata de pui cu ciuperci si maioneza. Reteta usoara si gustoasa, perfecta pentru orice ocazie
Negresa cu gem si nuci - cea mai simpla si delicioasa reteta

Negresa cu gem si nuci - cea mai simpla si delicioasa reteta

Negresa cu gem si nuci – cea mai simpla si delicioasa reteta, perfecta pentru o prajitura umeda si aromata. Fara oua, unt...

Negresa cu gem si nuci - cea mai simpla si delicioasa reteta
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise