Ingrediente
6 capatani de anghinare prospete/la conserva/congelate, 4 linguri orez, 1 1/2 linguri menta, tocata marunt, 3 cepe de primavara, tocate marunt, 1 ceapa obisnuita de marime medie, rasa fin, 1 lingura vin alb, 7 linguri iaurt (scurs), 1 ou mare, zeama de la o lamâie mare, 1 ceasca ulei de masline, sare, piper veerde, proaspat macinat
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
0 voturi
Mod de preparare
2. Se cojeste anghinarea pâna la frunzele foarte fragede. Cu un cutit cu vârful ascutit se înlatura frunzulitele mov si perii din miezul anghinarei spre a se forma o cavitate. Se pune anghinarea intr-un castron cu apa in care s-au adaugat inainte zeama de lamâie si o lingura de sare.
3. Se scoate fiecare anghinare din castron si se freaca peste tot cu o lamâie taiata in doua, apoi cavitatea se umple cu orezul fiert.
4. Se Încinge 1/2 ceasca ulei de masline Într-o cratita si se caieste ceapa rasa fara sa se rumeneasca. Pe fundul cratitei se pune anghinarea in cerc, se adauga o ceasca de apa, se pune capacul si se lasa sa fiarba Înabusit 12 minute.
5. Anghinarea si sucul se transfera intr-un vas de sticla rezistenta la foc. Se ia un castron si se bate iaurtul cu ouale si mult piper verde. Acest sos se toarna peste anghinare si se baga in cuptorul preincalzit la 1800 C. Se lasa in cuptor 30 de minute.
6.Se serveste fierbinte, presarata cu multa menta.