autor:

Fara foto

» » , Salate, Salate

Salata calda cu anghinare in sos de iaurt si menta

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 mai 2009

Ingrediente
6 capatani de anghinare prospete/la conserva/congelate, 4 linguri orez, 1 1/2 linguri menta, tocata marunt, 3 cepe de primavara, tocate marunt, 1 ceapa obisnuita de marime medie, rasa fin, 1 lingura vin alb, 7 linguri iaurt (scurs), 1 ou mare, zeama de la o lamâie mare, 1 ceasca ulei de masline, sare, piper veerde, proaspat macinat

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se încinge uleiul de masline într-o cratita mica si se caleste ceapa de primavara 2-3 minute. Se pune orezul, se amesteca si se adauga vinul si trei linguri de apa. Se pune capacul si se fierbe înabusit 7 minute. Se pune jumatate din menta, se amesteca, apoi se stinge focul lasând cratita pe ochiul aragazului sa mai fiarba înabusit un timp.
2. Se cojeste anghinarea pâna la frunzele foarte fragede. Cu un cutit cu vârful ascutit se înlatura frunzulitele mov si perii din miezul anghinarei spre a se forma o cavitate. Se pune anghinarea intr-un castron cu apa in care s-au adaugat inainte zeama de lamâie si o lingura de sare.
3. Se scoate fiecare anghinare din castron si se freaca peste tot cu o lamâie taiata in doua, apoi cavitatea se umple cu orezul fiert.
4. Se Încinge 1/2 ceasca ulei de masline Într-o cratita si se caieste ceapa rasa fara sa se rumeneasca. Pe fundul cratitei se pune anghinarea in cerc, se adauga o ceasca de apa, se pune capacul si se lasa sa fiarba Înabusit 12 minute.
5. Anghinarea si sucul se transfera intr-un vas de sticla rezistenta la foc. Se ia un castron si se bate iaurtul cu ouale si mult piper verde. Acest sos se toarna peste anghinare si se baga in cuptorul preincalzit la 1800 C. Se lasa in cuptor 30 de minute.
6.Se serveste fierbinte, presarata cu multa menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda cu anghinare in sos de iaurt si menta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate diverse
Salata de ciuperci

Salata de ciuperci

Ciupercile se curata si se spala, se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Pana atunci pregatim

2 voturi    4 comentarii
30 min
Salate diverse
Salata Caesar de pui

Salata Caesar de pui

Pieptul de pui se spala, se taie felii ca pentru snitel, se presara sare si piper, iar pe un grill

2 voturi    0 comentarii
25 min
Salate diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 6 capatani de anghinare prospete/la conserva/congelate
  • 4 linguri orez
  • 1 1/2 linguri menta
  • tocata marunt
  • 3 cepe de primavara
  • tocate marunt
  • 1 ceapa obisnuita de marime medie
  • rasa fin
  • 1 lingura vin alb
  • 7 linguri iaurt (scurs)
  • 1 ou mare
  • zeama de la o lamâie mare
  • 1 ceasca ulei de masline
  • sare
  • piper veerde
  • proaspat macinat

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate diverse

Salata de tortelini si rosii cherry Salata de tortelini si rosii cherry

Punem 500 ml apa la fiert, iar cand clocoteste, adaugam tortelinii. Lasam la fiert aproximativ 3 minute (nu mai mult ca incep sa se

0 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza
Salata calda de dovlecei, rosii si branza Salata calda de dovlecei, rosii si branza

Curatam rosiile de codita, le spalam si apoi le stergem si le taiem felii subtiri. Usturoiul curatat il dam prin presa. Verdeturile

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Salata crocanta cu sos tzatziki