autor:

Fara foto

» » , Salate, Salate

Salata calda de macaroane si cimbru

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 mai 2009

Ingrediente
1 pachet macaroane (500 gr), 4 bucati de anghinare fragede, (curata te, spalate si taiate felii de, 4-5 mm si stropite cu zeama de lamâie), 3 linguri vin alb, 1 ceapa, taiata solzisori, 1 catel de usturoi, taiat subtire, 1/2 ceasca ulei de masline, 1/2 lingurita zahar, 1/2 lingurita busuioc, 1/2 lingurita cimbru, 3 rosii coapte, decojite si taiate, cubulete, 3 linguri parmezan, ras

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se pun intr-o tigaie mare de teflon anghinarea, ceapa, usturoiul, zaharul, cimbrul, busuiocul, vinul si 8 linguri de apa. Se inabusa miscând tigaia inainte si inapoi. Nu se amesteca pentru a nu desface anghinarea. Dupa ce s-a evaporat zeama, se pune uleiul de masline si se caieste amestecul.
2. Se adauga rosiile, piperul, se pune capacul si se stinge focul.
3. Se fierb macaroanele În apa si, când sunt facute, se strecoara, dar se pastreaza o ceasca din apa in care au fiert. Se amesteca macaroanele cu sosul si apa pastrata. Se transfera totul pe un platou mare, se presara deasupra parmezan ras si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda de macaroane si cimbru" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate diverse
Salata cu spanac tanar, rosii si cas

Salata cu spanac tanar, rosii si cas

Atat de simplu ca parca nici nu-mi vine sa-l mai explic. :-) Taiem rosia in bucati sau rosiile cherry

1 vot    0 comentarii
15 min
Salate diverse
Salata de hamsii afumate

Salata de hamsii afumate

Rosiile, ceapa si ridichile se taie rondele. Sosul se face amestecand bine uleiul cu zeama de lamaie,

3 voturi    1 comentariu
15 min
Salate diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet macaroane (500 gr)
  • 4 bucati de anghinare fragede
  • (curata te
  • spalate si taiate felii de
  • 4-5 mm si stropite cu zeama de lamâie)
  • 3 linguri vin alb
  • 1 ceapa
  • taiata solzisori
  • 1 catel de usturoi
  • taiat subtire
  • 1/2 ceasca ulei de masline
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita busuioc
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 3 rosii coapte
  • decojite si taiate
  • cubulete
  • 3 linguri parmezan
  • ras

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate diverse

Salata de toamna cu dovleac copt Salata de toamna cu dovleac copt

Am copt dovleacul mai devreme, simplu de tot: l-am spalat, l-am taiat felii subtiri, l-am uns cu putin ulei de masline si l-am dat

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Salata aperitiv cu trufe de branza Salata aperitiv cu trufe de branza

Se frig in tigaia nonaderenta, fasiile de pastrama pana devin crocante. Se bat ouale, se asezoneaza cu sare si piper apoi se prajeste

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Icre de peste