Salata cu cartofi si rucola

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g cartofi noi, curatati de coaja
  • sare marina
  • piper negru proaspat macinat
  • 3 mâini de legume cu frunze verzi.
  • precum cicoare. rucola. salata verde
  • 1 bulb de fenic, taiat in doua si apoi in felii subtiri
  • optional ½ lamaie Cedro, taiata foarte subtire
  • Pentru sos din portocale rosii de Sicilia:
  • zeama de la o portocala
  • 3 linguri otet de vin alb sau otet cu ierburi aromate
  • ulei de masline extra virgin
  • 1 praf de oregano uscat
  • 2 linguri de capere, spalate , daca sunt sarate, tocate, daca sunt mari
  • sare marina
  • piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

Cartofii se fierb foarte lent, la foc mic, cu multa sare. Este o metoda fantastica

de a obtine cartofi moi si fainosi, dar în cazul cartofilor noi ar fi o adevarata

crima. Adaugati-i în apa clocotita si sarata, la foc iute, ca sa-si pastreze aroma, si

fierbeti-i pâna când se înmoaie. Cel mai bine este sa se înmoaie, dar sa-si pastreze

forma. În timp ce fierb cartofii, spalati toate frunzele de salata si puneti-le Într-un

castron mare, împreuna cu menta si feniculul. Daca folositi lamâie Cedro, adaugati

acum feliile în salata.

Pentru sos, amestecati zeama de portocale si otetul într-un borcan de sticla sau un

bol, împreuna cu 6 linguri de ulei de masline extravirgin. Adaugati oregano si

caperele, apoi condimentati dupa gust, cu sare si piper. Amestecati bine si gustati.

Nu uitati ca doriti ca aroma sa fie putin mai deosebita, asa ca pâna adaugati sosul

la salata si pâna se combina cu celelalte arome va fi perfect, fiindca va deveni mai

subtila. Scurgeti cartofii si lasati-i sa stea în strecuratoare 5 minute. Adaugati-i la

salata cât sunt calzi si amestecati bine. Salata e absolut fantastica poate fi servita

cu peste la gratar sau ca atare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise