autor:

Fara foto

» » , Salate, Salate

Salata cu cartofi si rucola

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 mai 2009

Ingrediente
500 g cartofi noi, curatati de coaja, sare marina, piper negru proaspat macinat, 3 mâini de legume cu frunze verzi., precum cicoare. rucola. salata verde, 1 bulb de fenic, taiat in doua si apoi in felii subtiri, optional ½ lamaie Cedro, taiata foarte subtire, Pentru sos din portocale rosii de Sicilia:, zeama de la o portocala, 3 linguri otet de vin alb sau otet cu ierburi aromate, ulei de masline extra virgin, 1 praf de oregano uscat, 2 linguri de capere, spalate, daca sunt sarate, tocate, daca sunt mari, sare marina, piper negru proaspat macinat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Cartofii se fierb foarte lent, la foc mic, cu multa sare. Este o metoda fantastica
de a obtine cartofi moi si fainosi, dar în cazul cartofilor noi ar fi o adevarata
crima. Adaugati-i în apa clocotita si sarata, la foc iute, ca sa-si pastreze aroma, si
fierbeti-i pâna când se înmoaie. Cel mai bine este sa se înmoaie, dar sa-si pastreze
forma. În timp ce fierb cartofii, spalati toate frunzele de salata si puneti-le Într-un
castron mare, împreuna cu menta si feniculul. Daca folositi lamâie Cedro, adaugati
acum feliile în salata.
Pentru sos, amestecati zeama de portocale si otetul într-un borcan de sticla sau un
bol, împreuna cu 6 linguri de ulei de masline extravirgin. Adaugati oregano si
caperele, apoi condimentati dupa gust, cu sare si piper. Amestecati bine si gustati.
Nu uitati ca doriti ca aroma sa fie putin mai deosebita, asa ca pâna adaugati sosul
la salata si pâna se combina cu celelalte arome va fi perfect, fiindca va deveni mai
subtila. Scurgeti cartofii si lasati-i sa stea în strecuratoare 5 minute. Adaugati-i la
salata cât sunt calzi si amestecati bine. Salata e absolut fantastica poate fi servita
cu peste la gratar sau ca atare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu cartofi si rucola" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate diverse
Somon la cuptor, cu cartofi prajiti si salata Rucola

Somon la cuptor, cu cartofi prajiti si salata Rucola

Dupa ce am spalat si curatat pestele il bagam la cuptor, pentru 30 de minute. In acest timp curatam

10 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu peste
Salata de bostanei

Salata de bostanei

Se curata bostaneii de coaja, se taie si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa fierbere se lasa bostaneii

7 voturi    3 comentarii
20 min
Salate diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 g cartofi noi
  • curatati de coaja
  • sare marina
  • piper negru proaspat macinat
  • 3 mâini de legume cu frunze verzi.
  • precum cicoare. rucola. salata verde
  • 1 bulb de fenic
  • taiat in doua si apoi in felii subtiri
  • optional ½ lamaie Cedro
  • taiata foarte subtire
  • Pentru sos din portocale rosii de Sicilia:
  • zeama de la o portocala
  • 3 linguri otet de vin alb sau otet cu ierburi aromate
  • ulei de masline extra virgin
  • 1 praf de oregano uscat
  • 2 linguri de capere
  • spalate
  • daca sunt sarate
  • tocate
  • daca sunt mari
  • sare marina
  • piper negru proaspat macinat

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate diverse

Salata de toamna cu dovleac copt Salata de toamna cu dovleac copt

Am copt dovleacul mai devreme, simplu de tot: l-am spalat, l-am taiat felii subtiri, l-am uns cu putin ulei de masline si l-am dat

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Salata aperitiv cu trufe de branza Salata aperitiv cu trufe de branza

Se frig in tigaia nonaderenta, fasiile de pastrama pana devin crocante. Se bat ouale, se asezoneaza cu sare si piper apoi se prajeste

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Salata tzatziki