Salata cu fasole verde indoneziana

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g fasole verde conservata
  • 1 ceapa rosie
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingura ghimbir
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura sos sambal
  • 4 linguri pasta de tomate
  • pentru sos sambal: 250 g ardei iuti rosii
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar brun

Mod de preparare

1. Sosul sambal este un condiment indonezian care poate fi preparat prospat, astfel: se incinge o tigaie din fonta timp de 2-3 minute. Se arunca in tigaia firbinte ardeii chilli si se lasa sa se coaca pe uscat cateva minute. Dupa ce se racesc, se toaca marunt si se face o pasta la mixer impreuna cu sare si zahar brun.

2. Se incinge ulei intr-o tigaie si se rumenesc 2 minte ceapa rosie taiata felii subtiri si usturoiul zdrobit

3. Se adauga ghimbirul, zaharul si sosul sambal si se mai prajesc pentru un minut.

4. Se adauga pasta de tomate, se firbe 15 secunde, apoi se adauga fasolea verde din conserva scursa de zeama.

5. Se tine compozitia pe foc inca 5 minute.

6. Se serveste firbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor