Caracatita si calamarul se fierb in apa cu putina sare, se spumeaza, apoi se scot din apa, se racesc si se taie in fasii de 2 cm, dupa care se feliaza. Surimi se taie feliute subtiri. Telina si morcovii se curata, se spala, se sterg bine de apa, apoi morcovii se feliaza si se taie bastonase fine, iar telina se feliaza subtire. Se face un dressing din sucul de lamaie, sare, piper care se amesteca bine, iar cand sarea este dizolvata se adauga si uleiul amestecandu-se pana la omogenizare. Separat se amesteca fructele de mare cu legumele, se adauga dressingul, se amesteca usor, se da la rece 20 minute. Se poate servi in boluri, castroane, ornandu-se cu feliute de lamaie, frunze de salata si fire de patrunjel.
SFAT: pentru ca fructele de mare sa isi mentina culoarea, in apa in care se fierb, se adauga cateva felii de lamaie fara coaja.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii