Salata cu fructe de mare

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o salata creata
  • 2 ardei grasi verzi
  • un castravete de circa 12-13 cm
  • 125 gr inele de sepie
  • 225 gr sparanghel tânar
  • 125 gr somon afumat, taiat in fâsii late
  • 175 gr midii fierte in cochilie
  • felii de lamâie, pentru ornat
  • Pentru sosul de lamâie
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • o lingura otet de vin alb
  • 5 linguri suc de lamâie
  • 1-2 lingurite zahar cugranulatiefina
  • o lingurita mustar de Dijon cu boabe
  • câteva boabe de coriandru
  • sare, piper macinat

Mod de preparare

1 Spalati salata, tocati-o in fâsii subtiri si asezati-o pe un platou.

2 Curatati ardeii si tocati-i, impreuna cu castravetele, in cubulete pe care le veti presara peste salata.

3 intr-o craticioara puneti apa cu sare; când da in clocot, puneti sa fiarba inelele de sepie. Când apa clocoteste din nou, stingeti focul si mai lasati inelele in apa inca 5 minute, dupa care scoateti-le, scurgeti-le si clatiti-le cu apa rece.

4 Fierbeti sparanghelul 5 minute in apa cu sare, scurgeti-1, apoi aranjati-1 deasupra salatei impreuna cu sepia, somonul afumat si scoicile.

5 Separat, puneti toate ingredientele pentru sos si amestecati-le energic (eventual cu mixerul, la viteza mica), pâna ce obtinetio compozitie omogena.

6 Cu o lingura puneti o parte din sos peste salata (restul serviti-1 alaturi, intr-un castronel), ornati cu felii de lamâie si serviti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise