Curatati macrourile, spalati-le, zvantati-le si asezati-le pe o tava. Sarati-le (cu sare grunjoasa) si presarati peste ele frunze de patrunjel.
Puneti sa fiarba, intr-o craticioara, 120 ml de apa, otetul si 60 ml de ulei de masline, impreuna cu boabele de piper si de coriandru.
Turnati marinata fierbinte peste macrouri, inveliti tava in folie de aluminiu, lasati sa se raceasca macrourile si dati-le 2 ore la frigider.
Intre timp, spalati si zvantati salata, curatati rosiile si ardeiul, taiati-le cubulete, amestecati-le pe toate si puneti-le deoparte, la rece.
Taiati lamaia felii, si pe urma triunghiuri.
Preparati sosul vinegreta: amestecati mustarul cu zeama de lamaie, incorporati uleiul de masline si gustati de sare si piper.
In ultimul moment, asezonati salata si puneti-o pe un platou. Asezati deasupra macrourile scurse si presarati triunghiurile de lamaie.
Serviti-le imediat, cu paine de secara unsa cu unt.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii