Salata cu oua, carne si legume

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Resturi de friptura de vita sau de pasare
  • 4 buc. cartofi sapunari
  • 2 buc. castraveti murati
  • 2 oua
  • 1 buc. conopida mica
  • 1 salata de laptuci
  • citeva masline
  • 3-4 linguri ulei
  • 1-2 linguri otet sau zeama de lamiie
  • 2 lingurite mustar
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Resturile de friptura se taie bucatele. Se pot folosi resturi din mai multe feluri de fripturi. Cartofii se spala bine cu peria si se pun la fiert acoperiti in apa sarata fierbinte. Cind sint gata, se scot, se curata fierbinti inca si se taie in forma de cuburi mici, care se stropesc imediat cu putin ulei pentru a capata un gust mai placut. Castravetii murati se taie bucatele sau felii. Ouale se fierb tare si se taie marunt sau felii. Conopida se desface in buchetele, se spala si se pune la fiert in apa sarata care a dat in clocot. Cind este gata, se rastoarna intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga si sa se raceasca. Salata de laptuci se desface foaie cu foaie si se spala in cit mai multe ape. Maslinele se taie in doua si se scot simburii. Mustarul se subtiaza cu ulei si otet sau zeama de lamiie, adaugindu-se apoi sare si piper. Intr-un castron se amesteca bucatelele de carne cu cartofii, conopida, ouale, castravetii murati si maslinele, se toarna sosul de mustar, se gusta pentru a se adauga, daca mai este cazul, sare, piper sau zeama de lamiie. Se aranjeaza intr-o salatiera tapetata cu frunze de salata de laptuci. Se garniseste cu felii de oua, masline si salata de laptuci si se serveste dupa 1-2 ore sau chiar a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise